Megvan a HashtagKN Zenei Fesztivál 2023-as győztese

Háromtagú szakmai kuratórium értékelte ki a HashtagKN Zenei Fesztivál idei mezőnyét. A másodízben megrendezett zenés seregszemlén a losonci testvérpárral felálló Lawn Dogs aratott diadalt, de díjat nyert még az ipolysági Kingfishers, a párkányi No Para, a José LIVE pedig különdíjas lett.

2023. július 19-én tartotta ülését a HashtagKN Zenei Fesztivál zsűrije a főszervező székházában, a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban. Lakatos Róbert mellett Emmer Péter és Domonkos Pál értékelte a mezőnyt.

 

A zsűri

 

A HashtagKN-re – melynek a célja az, hogy támogassa és felkarolja a szlovákiai zenekarokat és előadókat – összesen 16 banda jelentkezett. A kétnapos fesztiválra előválogatás alapján kaptak meghívót a zenekarok.

Hazai zenekarok a fókuszban – bemutatjuk a HASHTAGKN fesztivál fellépőit

A HashtagKN idei fesztiválhétvégéjén fellépett Nagy Viki és zenekara, a ChapteR5, a The Beat This, a Szuperzöld, a Kingfishers, a No Para, a Lawn Dogs és a José LIVE.

 

A győztesek

 

A zsűri a saját dalokat, a zenei nívót, az alázatot, az elkötelezettséget, a hangszeres tudás színvonalát és a bandatagok közti összhangot figyelte a döntés meghozatalakor.

Első lett a losonci Szabó testvérek vezette Lawn Dogs, akik 1000 eurós pénzjutalomban részesültek. A második helyen az ipolysági Kingfishers végzett és 500 eurót kapnak a banda fejlesztésére. A párkányi No Para pedig harmadikként 300 euróval lettek gazdagabbak.

A fesztivál különdíját a helyi José LIVE kapta, akik 500 eurót költhetnek hangszervásárlásra.

A díjak fő támogatója Komárom város önkormányzata és a KULTMINOR - Kisebbségi Kulturális Alap. A győzteseknek gratulálunk, jövőre pedig jön a HashtagKN2024!

 

LAWN DOGS 

 

KINGFISHERS

 

NOPARA

;

JOSÉ LIVE

 

EZ, ATEMPO.sk