A Bagossy Brothers Company, Tóth Vera és Balázs János is fellép a MVM Zenergia koncerten

Idén Vivaldi klasszikusa ihlette a tematikáját az MVM Zenergia koncertnek, amit a Müpában tartanak meg szeptember 2-án.

A programban klasszikus zeneművek, dzsessz- és popslágerek, valamint megzenésített versek hangzanak el Balázs János, a Bagossy Brothers Company, Tóth Vera, Vecsei H. Miklós, az Anima Musicae Kamarazenekar, Sárközy Lajos és a Cantemus Vegyeskar előadásában.

A jótékonysági előadást három megyeszékhelyen óriás kivetítőn élőben ingyen, valamint online, támogatói jegyért is élvezhetik majd a zenekedvelők.

A nyolcadik alkalommal megszervezett program idén a négy évszak tematikájának jegyében állt össze, amely nemcsak a hangzásban, hanem az esemény helyszíneinek látványos kialakításában is megjelenik majd. Békéscsabán a Szent István téren, Győrben a Széchenyi téren és Szekszárdon a Béla király téren élőben, ingyenesen lehet majd követni a koncertet, amelyet több kiegészítő program is megelőz majd.

 

 

Az évszakokhoz kötődő, jól ismert klasszikus zeneművek, dzsessz- és popslágerek, valamint megzenésített versek külön erre az alkalomra készült, egyedi átiratokban hangzanak el az este során. Az egyedi hangszerelés és zenei rendezés Szentpáli Roland tubaművész, zeneszerző munkája, a műsorvezető Bősze Ádám zenetörténész lesz, a koncertet Szabó Soma vezényli. A koncert vizuális megjelenését Nagy Viktória alkotta meg.

Az MVM minden évben jótékony célra ajánlja fel a jegyeladásokból befolyt teljes összeget. Az érdeklődők szeptember 2-án kora délutánig az mvmzenergia.hu oldalon szavazhatnak arról, hogy idén a Hangkeltő Alapítvány, a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány, vagy az Amigos a Gyerekekért Alapítvány kapja-e a támogatást.

ATEMPO.sk