Ma este gyilkolunk: legendás színészek egy filmben - itt az előzetes (VIDEÓ)

Kern András, Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Koltai Róbert, Pogány Judit, Bánsági Ildikó, Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla és még sokan mások – igazi sztárparádét ígér a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték. Az Agatha Christie-stílusát idéző, humoros fordulatokban is bővelkedő produkciót várhatóan 2024-ben mutatják majd be, jelenleg a film utómunkája zajlik.

„A film első vágata készen van, jövő évig azonban még nagyon sok munka vár ránk. A következő hónapok során készülnek el a film vizuális effektjei, valamint a főcímen, a végefőcímen, az utószinkronon és a hangutómunkán is ezekben a hetekben kezdünk majd el dolgozni” – mondta a jelenleg zajló alkotói folyamatokról Fazakas Péter rendező.

 

MA ESTE GYILKOLUNK

 

A Ma este gyilkolunk című krimi-vígjátékban egy sor színészlegenda, a hazai és filmes színjátszás legnagyobb alakjai kaptak szerepet.

A színészből nyomozóvá avanzsáló főszereplőt Kern András alakítja, ugyanakkor Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati is feltűnik majd a vásznon. A fiatalabb generációból ugyancsak számos kiváló művész, többek közt Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Závodszky Noémi, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás, Herczeg Adrienn, Elek Ferenc és Pál András kapott szerepet a filmben.

 

MA ESTE GYILKOLUNK

 

Idén nyáron mindössze 37 nap alatt és összesen 5 helyszínen – főként a ráckeresztúri Brauch-kastélyban és annak kertjében – forgatták a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjátékot. Érdekesség, hogy a viszonylag kis apparátust megmozgató forgatáson a legidősebb és a legfiatalabb stábtag között 72 év volt a korkülönbség: „korelnökként” a 89 évesen is aktív és tettre kész Bodrogi Gyula, legifjabb stábtagként egy 17 éves produkciós asszisztens vett részt a munkában.

A fordulatos krimi-komédia forgatókönyvírója Köbli Norbert, a Blokád, az Örök tél, a Félvilág, és A berni követ írója. A Ma este gyilkolunk rendezője a többek között az Árulók és a Szabadság – Különjárat című filmeket, valamint több sikeres sorozatot jegyző Fazakas Péter, producere Lajos Tamás, aki sikerre vitte többek közt a Blokád, az Ida regénye és az Örök tél című filmeket. A szerzői triumvirátus közösen jegyzi a nagysikerű, 2022-es A játszma című filmdrámát is.

 

 

ALKOTÓK

Forgatókönyvíró: Köbli Norbert
Rendező: Fazakas Péter
Producer: Lajos Tamás
Operatőr: Balázs István Balázs

Szereplők:
Kern András, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Pogány Judit, Jordán Tamás, Bálint András, Hámori Ildikó, Takács Kati, Bánsági Ildikó, Hermányi Mariann, Gyöngyösi Zoltán, Stefanovics Angéla, Keresztes Tamás, Pál András, Bánki Gergely, Elek Ferenc, Závodszky Noémi, Herczeg Adrienn

 ATEMPO.sk / NFI
Fotó: Filmpositive