Jön a Csináljuk a fesztivált! első elődöntője – a párkányi Szekér Gergő is színpadra áll

Megújulva tér vissza a Csináljuk a fesztivált! első elődöntőjében tíz korszakos magyar sláger január első szombatján. A forduló különlegessége, hogy csak három sláger kap esélyt a zsűritől és a stúdióközönségtől, hogy bekerüljön az évszázad slágerét kereső verseny döntőjébe.

Első elődöntőjéhez érkezik január 6-án 19:35-kor a Duna korszakokon átívelő zenés showműsora. A Csináljuk a fesztivált! előválogatóiból továbbjutott 30 versenydal három elődöntőben, tízes válogatásban és megújult színpadi látvánnyal szórakoztatnak. A korszakok és zenei stílusok változatosan jelennek meg a fordulókban, ezáltal a 60-as évek nosztalgikus táncdalaitól kezdve a mai slágerekig mérettetnek meg egymással a magyar dalok.

 

 

Újra száguldozni hív a 220 felett Arany Timivel, blues-os kocsmahangulatot ad át az Ő még csak most tizennéggyel Takáts Tamás, és a 67-es úton ismét Kardos-Horváth János kíséri a közönséget. Az A hegyekbe fönn című dallal Szekér Gergő szórakoztat, az Ilyenek voltunk Kalapács József által kap rockos hangzást. A Kell még egy szó üzenetét Szabó Előd adja át, míg az Origóval Oláh Gergő áll ismét színpadra. Az Utánam a vízözönnel Oszvald Marika állítja a fejetetejére a stúdiót, a Játszom Ember Márkkal, a Csókkirály pedig Szabó Mátéval száll versenybe az évszázad slágere címért.

ATEMPO.sk / MTVA