Ez a három sláger biztosan ott lesz a Csináljuk a fesztivált! döntőjében (+VIDEÓ)

Forma–1-es versenyautó, szájharmonika-szóló és csókkirály-választás szórakoztatta a Csináljuk a fesztivált! első elődöntőjében a Duna nézőit. A tíz sláger közül ezúttal csak a három legjobbat juttathatta a döntőbe a zsűri és a stúdióközönség. Az élen holtverseny alakult ki: a Kell még egy szó és a Csókkirály végzett első helyen.

Január első szombatján az első elődöntővel folytatódott a Csináljuk a fesztivált!, a Duna korszakokon átívelő zenés showműsora. A versenyzők megújulva vitték színpadra slágerüket.

 

 

A Neoton Família 220 felett című dalát Arany Timi egy Forma–1-es versenyautóból énekelte, az LGT Ő még csak most tizennégy blues-nótájában Takáts Tamás megmutatta virtuóz szájharmonika tudását, a Hungária Csókkirálya alatt pedig nemcsak a zsűri, hanem a közönség is táncra perdült, egy szerencsés néző még Szabó Máté koronáját is megkapta.

Meglepetésként a 85. születésnapját ünneplő zsűritagot, Korda Györgyöt köszöntötték.

85 éves Korda György, a magyar tánczene állócsillaga

 

 

A szabályok értelmében a három elődöntőből fordulónként csak a három legjobbra értékelt dal juthat tovább, így a döntőre 9-es slágerlista áll össze. Újdonság, hogy az utolsó elődöntőben, január 20-án a zsűri továbbjutásra választhat ki egyetlen olyan elődöntős slágert, ami a szavazatok alapján nem végzett dobogós helyen.

Az első elődöntőből holtversenyben a Kell még egy szó Szabó Előddel, valamint a Csókkirály Szabó Mátéval jutott be a fináléba. Harmadikként az Origo Oláh Gergővel érkezett a döntőbe.

 

 

A január 13-i adásban a második elődöntővel folytatódik a showműsor. Az adásban tíz megújult produkciót láthat a közönség.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Balogh Zoltán / MTI