Dupla népzenei karaoke DVD a Hungarian FolkEmbassy-től

Dupla népzenei karaoke DVD a Hungarian FolkEmbassy-től

Dupla népzenei karaoke DVD-t készített Felsütött a nap az égre címmel a Hungarian FolkEmbassy zenekar, melynek tagja a felvidéki Hanusz Zoltán is. A kiadványt szeptember elsején mutatják be a fővárosi Kobuci kertben.

A két DVD lemezen összesen 33 énekes és zenész tolmácsolásában a Kárpát-medence kilenc választott tájegységének 150 népdala hangzik el több mint hét órában. A lemezeken közreműködik mások mellett Sebestyén Márta, Bognár Szilvia, Navratil Andrea, Hetényi Milán, Kubinyi Júlia, Tintér Gabriella, Agócs Gergely, Lévai Andrea és Kökény Richárd, valamint a Berka és a Tallabille együttes is.

A multimédiás kiadvány Rosonczy-Kovács Mihály először 2012-ben megjelent, hamarosan pedig negyedik kiadását megérő, azonos című népdaloskönyve alapján készült karaoke kezelőfelülettel. A nyelvválasztó gomb megnyomásával elnémítható az énekes, így zenekari kíséretre lehet énekelni, miközben a képernyőn folyamatosan olvasható a szöveg.

 

 

Az autentikus magyar népzene nemzetközi képviseletét célul kitűző Hungarian FolkEmbassy - Magyar Népzenei Nagykövetséget fiatal népzenészek - Rosonczy-Kovács Mihály, Soós András, Orsós Tamás, Hegedűs Luca és a felvidéki Hanusz Zoltán - alkotják, a mostani kiadványuk másfél éves előkészület után született meg a Gryllus kiadó, a Hagyományok Háza és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet gondozásában.

A Felsütött a nap az égre című duplalemezt szeptember elsején mutatják be az óbudai Kobuci kertben, az eseményen a Hungarian FolkEmbassy mellett többen fellépnek a kiadvány közreműködői közül. Az alkalmon az album öt fejezetből 30 dalt adnak elő a közönséggel közösen, moldvai és egy mezőségi, buzai rendet szőve az éneklés közé. A lemezbemutatót követően táncházzal folytatódik majd az este.

aTEMPO.sk / MTI