Visszatérő zsűritag A Dal 2024-ben

A Máté Péter-díjas, kétszeres Artisjus-díjas és kétszeres eMeRTon-díjas Ferenczi György negyedik alkalommal értékeli a versenydalokat a Duna showműsorában. A Dal 2024 ítésze a SzerencseSzombatban beszélt Magyarország egyetlen dalválasztójának újdonságairól és a műsor kínálta nemzetközi lehetőségről. A következő két szombaton bemutatkoznak a további zsűritagok is.

Ferenczi György szerint az idei műsor teljesen másról szól majd a versenyzőknek, mint a korábbi évadok: „Egy zenész ennél nagyobb lehetőséget nem kaphat, mint egy világhírű stúdióban készíthető lemez.” A Máté Péter-díjas, kétszeres Artisjus- és eMeRTon-díjas zenész évek óta Amerikában rögzíti lemezeit, így saját tapasztalata alapján úgy véli: „Olyan teljesítményt hoz majd ki a győztesből a berlini Hansa Studios, és annak szakemberei, valamint olyan hangzású és színvonalú album születik, amilyet jelenleg elképzelni sem tudnak a versenyzők."

A Dal új évadának ítésze kíváncsisággal várja, hogy milyen zenei újragondolással hozzák a zsűri és a nézők elé a dalokat az előadók a crossover fordulóban. „A dalok áthangszerelését ismert és elismert zenei szakemberek segítik majd. Érdekes kihívás lesz a versenyzőknek, hogy milyen műfaji párhuzamot vonnak, és milyen stílusú produkcióval térnek vissza az elődöntőben” – fogalmazott az 1ső Pesti Rackák frontembere.

A zenei sokszínűséget támogató, nagy múltú dalversenyben idén először hatvan előadó, illetve zenekar mérettetheti meg produkcióját. Az előválogatóban a zsűri döntése alapján áll össze a válogató adások 40-es mezőnye. A továbbjutó produkciók már az élő show-ban mutatkozhatnak be. A verseny tétje „Az Év Dala 2024” cím és lemezkészítés a legendás nemzetközi stúdióban.

Megújult zsűrivel tér vissza a képernyőre A Dal

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Madaras-Czinszky Andrea