Ők lépnek fel a Csináljuk a fesztivált! utolsó elődöntőjében

Fokozódik az izgalom január 20-án, szombaton 19.35-től a Csináljuk a fesztivált! utolsó elődöntőjében. A fordulóból ezúttal négy versenydal juthat tovább az évszázad magyar slágerét kereső showműsor döntőjébe: a zsűri és nézők által legjobbnak ítél három dal mellett a korábbi elődöntőkből még egy, a szakmai zsűri által kiválasztott produkció kap lehetőséget.

A harmadik elődöntővel folytatódik a Duna korszakokon átívelő zenés showműsora. A Csináljuk a fesztivált! előválogatóiból továbbjutott 30 versenydal közül eddig 20 méretett meg. Az első elődöntőben a Kell még egy szó Szabó Előddel, a Csókkirály Szabó Mátéval, és az Origo Oláh Gergővel került a fináléba. A második fordulóból az Európa Oláh Ibolyával, a Nézz az ég felé Freddie-vel, valamint az Ezt egy életen át kell játszani Dolhai Attilával jutott a döntőbe.

A harmadik elődöntőben az utolsó 10 kiválasztott produkció tér vissza megújult díszlettel és koreográfiával. Az Isten véled, édes Piroskámmal Pély Barna indítja a show-t, majd A kör című Edda-slágerrel Varga Miklós lép színpadra. A Boldogság, gyere haza Muri Enikővel, a Ciao Marina Horváth Tamással hív nosztalgiázni. A Maradj velem ezúttal is Király Viktor előadásában hangzik el, A kockahassal Keresztes Ildikó készül meghódítani a zsűrit és a közönséget. Az Elmegyek Kökény Attila, míg a Szerelem, miért múlsz? Orsovai Reni előadásában látható a színpadon. A Lélekdonorral Pápai Joci száll versenybe, a Pocsolyába léptemmel pedig Vastag Csaba emeli a tétet.

A slágerek közül csak hármat választhat ki továbbjutásra a zsűri és a stúdióközönség, és újdonságként a teljes elődöntős körből további egyet szavazhat a fináléba a szakmai zsűri.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: archívum