Közülük választhatunk 2024-ben új tagokat a Halhatatlanok Társulatába – elindult a szavazás

A Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban, egy portrésorozat ötlete nyomán.

Köszönhetően az ATV-nek 2020-ban újra életre keltették a hagyományos lábnyomok elkészítését és kihelyezését a budapesti Operettszínház előtt.

2024-ben is a közönség döntheti el, hogy a szakmai kuratórium által jelölt művészek közül kik legyenek a Halhatatlanok Társulatának új tagjai.

A hagyományokhoz híven, a neves művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium a Kossuth-díjas Szinetár Miklós vezetésével 2024-ben is négy kategóriában jelölt ki négy-négy művészt.

A társulat Örökös Tagjait azon előadóművészek lehetnek, akikről a közönség úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért.

 

Szavazni SMS-ben (+36 70 7060 600) és az ATV honlapján lehet. Kategóriánként egy telefonszámról max. 20 db SMS szavazat, illetve egy Facebook fiókból max. 20 db online szavazat adható le.

SZAVAZÁS

A szavazatok alapján végül kategóriánként két-két művésszel bővül a Halhatatlanok Társulata 2024-ben.

 

Az idei jelöltek névsora:

Színész:

Bán János
Csuja Imre
László Zsolt
Márton András

 

Hallhatatlanok Társulata

 

Színésznő:

Für Anikó
Kubik Anna
Nagy-Kálózy Eszter
Szirtes Ági

 

Hallhatatlanok Társulata

 

Táncművész:

Csarnóy Katalin
Farkas Zoltán Batyu
Gergye Krisztián
Lőrinc Katalin

 

Hallhatatlanok Társulata

 

Operaénekes:

Gulyás Dénes
Kovácsházi István
Pitti Katalin
Rácz István

 

Hallhatatlanok Társulata

 

EZ, ATEMPO.sk / ATV
Fotó: ATV