Ne lépj a virágra - Adela Mede lemeze két kategóriában is esélyes a Radio_Head Awards díjra

A szlovák-magyar Adela Mede második lemeze ott van a Radio_Head Awards díj esélyesei között. A Rádio_FM által 16 éve indított díj célja, hogy elismerjék azokat az előadókat, dalokat, melyek más stílust képviselnek, mint amiket a kereskedelmi rádiókban hallhatunk.

Az eseményre március 15-én, pénteken 19.00 órától kerül sor, és élőben is közvetítik.

ITT NÉZD ONLINE

 

Radio_Head Awards

 

Az este folyamán kiderül kik kapják az egyes zenei kategóriák díjait az újságírók szavazata alapján, de fény derül arra is, hogyan szavaztak a rajongók, hallgatók. Eldől kiké lesz az év albuma, év dala cím, ki lesz az év felfedezettje és kié lesz az év debütálása. Átadják az "életműdíjat" is.

Idén a szlovák-magyar Adela Mede második albuma, a Ne lépj a virágra esélyes két kategóriában is. Az Év albuma, valamint a Kísérleti zene legjobb ötösében várja a díjátadót.

 

 

Adela Mede zenéjébe igyekszik beépíteni a három nyelvet, amit beszél, az angolt, a szlovákot és a magyart, hogy felfedezze azokat az emlékekhez kötődő hangi váltásokat, amelyeket ezek a nyelvek felidéznek. Énekhangra és elektronikára épülő lemeze nagyon különleges világot teremt, melyben a minimalista és népzenei hatások érezhetők. 

Az elmúlt években a díjra nevezettek között volt a Buy Her Sugar debütáló lemeze, a Gwerkova Safari című albuma, valamint a somoraji Varkocs zenekar is. 2011-ben a Gwerkova díjat nyert NADA című albumával, 2021-ben pedig a somorjai Autumn Nostalgie Esse Est Percipi lemezét díjazták.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Adela Mede, Radio_Head Awards