Meghalt Miskovics László tenor

80 éves korában elhunyt Miskovics László színész, tenor, a pozsonyi Új Színpad egykori vezető szólistája – adta hírül a színház.

Miskovics László Naszvadon született 1941. május 5-én. Gyermekkorától vonzotta az éneklés, tagja volt a helyi kórusnak is, majd 1960-1964 között a pozsonyi konzervatóriumban tanult éneket. 1959-től 1962-ig a SĽUK kórusának tagja és szólistája volt, majd 1966-ban rövid ideig a Komáromi Magyar Területi Színház társulatában is dolgozott.

Ezt követően 1966-tól több mint 30 évadon át volt a Új Színpad (Nová scéna) tagja. A kórusban kezdte szereplését, majd hamarosan az egyik szólista lett, akire operett és musical darabok főszerepét bízták rá. Sokoldalú művész volt, aki a kortárs és klasszikus énekes repertoár komikus és komoly szerepeit is hűen tolmácsolta. Az egyik legfoglalkoztatottabb szólistája lett a színháznak.

 

 

A Cigánybáró, a Csárdáskirálynő, a West Side Story és más zenés darabokban láthatta őt a közönség. Rendezőként is tevékenykedett, többek közt 1988-ban a Liliomfi című zenés vígjátékot is bemutatta a kassai Thália Színházzal.

Emellett gyakran szerepelt a Pátria Rádió műsoraiban is, valamint az utóbbi években közreműködött Dráfi Mátyás Teátrum Színházi Polgári Társulásának előadásaiban is.

Nyugodjon békében!

Roni, ATEMPO.sk / Nová scéna, Ma7
Fotó: Nová scéna