Rocktörténelmet írhat a felvidéki zenekar – Szavazz a Phoenix RT dalára!

Kétévesen már gitárral állt a fenyőfa mellett. A napokban posztolta az ezt igazoló fekete-fehér fotót, amely azóta facebook profiljának a képe lett. Még csak próbálgatta, mire valók a húrok. Most, 36 év múltán, egy fantasztikus zenekar frontembereként A DAL 2024 döntőjére készül Puss Tamás. A Phoenix RT az alkalomnak megfelelően áll majd a színpadon, szimfonikusokkal a háta mögött.

Elegánsan nyomjuk. Jegyezte meg a zenész a tegnap este küldött kép mellé. „A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával nem tudtak fényképet készíteni a szoros menetrend miatt” – írta portálunknak szomorúan Puss Tamás.

 

Puss Tamás

 

Sebaj! Van elég dolguk ezekben a napokban a tévében. Tegnap délelőtt a Család-Barát magazinban jártak Kohánszky Roy társaságában. És ez csak egy volt a rengeteg interjú közül.

Ma este pedig itt A DAL 2024 mindent eldöntő döntője! Félszavak című daluk tavaly jelent meg, ez a trióból négytagúvá vált zenekar készülő új lemezének második előfutára. Puss Tamás basszusgitáros, énekes, dalszövegíró, az alapító tag Lépes Ferenc dobos, a stúdiótulajdonos Győrög Márton gitáros, dalszerző és öccse, a 24 éves Győrög Bence gitáros, a zenekar fiatal ereje. A tíz év alatt mintegy 400 koncertet adtak, volt olyan évük, hogy 56-szor léptek színpadra. 18 videoklipjük, 20 szöveges videójuk készült. Ma már 9-10 tagú a teljes stábjuk.

 

 

Amikor majd ma este A DAL 2024 színpadára lépnek, gondoljon mindenki arra a pillanatra, amikor legutóbb látta őket élőben, vagy a múlt heti elődöntőre, a maximális 40 pontra! Idézze fel a legkedvesebb emlékét velük! És szavazzon a dalukra! Nekem elég a polcomra nézni, ott van egy pléhpohár a fényképükkel. Két éve Komáromban, a RÉV Magyar Kultúra Házában adott koncertjükön szereztem be. Kifaragott ceruzák sorakoznak benne, vagy egy tucat. Ha hiszi valaki, ha nem, olykor zenél az a pohár.

Szorítson, drukkoljon, mindenki! – üzeni A DAL 2024 szombati döntője előtt a Phoenix RT

„Az elmúlt tíz év során nagyban változott a világra való rálátásom. Annyi mindent megéltünk, jót is rosszat is, de hála az égnek a jóból volt több. Érdekes ez a szakma, mert tud nagy pofonokat is adni. Az marad meg, aki fel tud állni” – nyilatkozta tavaly Puss Tamás, aki huszonegyedik éve nyomja a rockot. Tavalyelőtt fia született. Győrög Márton megnősült, Lépes Ferencnek barátnője van, Bence, mint ifjú titán, éppen szeretné megváltani a világot.

 

Phoenix RT

 

Ma este 19 óra 35 perctől össze kell hoznunk a közös felvidéki csodát!

Rocktörténelmet írhat a Phoenix RT. Amennyiben a Félszavak bekerül a legjobb négy dal közé, rajtunk a sor. A 16-os a daluk kódszáma.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Phoenix RT