Justin Bieber és a One Direction brit párharca

Az elmúlt napok (péntektől csütörtökig) a zenei életben világszerte Justin Bieber és a One Direction párharcáról szóltak. A kanadai sztár és az angol–ír fiúcsapat ugyanazon a napon, november 13-án jelentette meg új stúdiólemezét. Az Egyesült Királyságban a dalok rangsorában Bieber, az albumoknál a One Direction vitte el a pálmát.

Justin Bieber tizennyolc felvétellel tanyázik a dalok brit listájának százas mezőnyében. Ami a legfontosabb: legyőzte Adele-t, aki a Hellóval három hétig vezetett. Bieber a Sorryval a rangsorban tartózkodás negyedik hetében foglalta el a csúcsot. Ez a második brit listavezetője. A What Do You Mean? című slágerével megszakításokkal öt hétig uralta a mezőnyt. A héten tizennégy zeneszáma érkezett meg a rangsorba: a Love Yourself a harmadik, a Company a 32., a Mark My Words a 35., a The Feeling (featuring Halsey) a 38., a Purpose a 41., a No Pressure (featuring Big Sean) a 42., a Children a 44., a No Sense (featuring Travis Scott) az 52., a Life Is Worth Living a 61., a Been You a 63., a We Are (featuring Nas) a 74., a Get Used to It a 77., a Trust a 88., az All in It a 94. helyen nyitott. A What Do You Mean? két pozíciót javítva az ötödik, az I’ll Show You tizenhetet előlépve a 15. helyen található. A Skrillexszel és Diplóval (Jack Ü) készített Where Are Ü Now című slágere tizennégy pozíciót javítva a 33. helyen szerepel – 37. hete tartózkodik a listán.

A One Direction tizennégy szerzeménnyel tanyázik a TOP 100-ban. Az új nagylemezéről az Olivia a 72., a Love You Goodbye a 78., az If I Could Fly a 79., az A. M. a 83., a Temporary Fix a 86., a Never Enough a 89., a What a Feeling a 90., a Hey Angel a 96., a Wolves a 99. pozícióba iratkozott fel. A Perfect hat helyet előlépve a tizedik, a Drag Me Down tizenötöt javítva a 37., az End of the Day tízet előlépve a 73., a History harmincegyet rontva a 68. pozícióban található. Az Infinity a 93. helyre tért vissza.

A brit albumeladási rangsorban a One Direction nagylemeze, a Made in the A.M. 93 189 példánnyal kezdett az élen – ez 2015 eddigi legjobb debütálása. Justin Bieber albuma, a Purpose az ezüstérmes pozícióban rajtol több mint 90 ezer példánnyal.

Puha József, ATEMPO.sk