Új énekesnővel folytatja az Expired Passport

Akik figyelemmel kísérik az Expired Passport tevékenységét, bizonyára észrevették, hogy nyár óta nem koncertezett a zenekar. 2015 második felében az együttes minden tagja magánéleti teendőkkel foglalkozott (ez a Passport Facebook oldalán hamarosan részletesebben is terítékre kerül), emiatt érthető is a szünet.

Gálffy Hodosy Mariannának nyáron született meg második kisfia, s mivel az anyuka számára a kétéves Zsoltika és a félesztendős Misike − érthetően − állandó odafigyelést igényel, így a zenekar és az énekesnő közös megegyezés alapján felfüggesztette az együttműködést. „Mariannával természetesen baráti viszonyban váltunk el egymástól, és az elválás tényleg csak a zenei együttműködésre korlátozódik, hiszen továbbra is tartjuk a kapcsolatot vele. Nincs mese, a szívünkhöz nőtt, hiszen csodálatos éveket töltöttünk el közösen a zenekarban, továbbá egy számunkra − és remélem mások számára is − fontos album őrzi a hangját.“ – nyilatkozta portálunknak Lacza Gergely, a zenekar vezetője.

Az Expired Passport és Takács Krisztina

Az új helyzet gyors döntést kívánt a többiektől, s átgondolva a lehetőségeket egyértelműen Takács Krisztinára esett a választás, aki habozás nélkül és örömmel fogadta el a zenekar felkérését az énekesi posztra. Krisztának nem új a szerepkör, hiszen már többször volt „beugró“, legutóbb épp nyáron, Martoson. „Mindig számíthattunk Krisztára. Volt olyan eset, hogy csak pár órával a koncert előtt állt módunkban szólni neki, ennek ellenére elvállalta a fellépést és nagyszerűen helytállt a színpadon.“ – fűzte hozzá Gergely.

Takács Krisztina

Kriszta már nagyon sok zenei műfajban kipróbálta magát. 6 éves korától egészen az érettségiig járt zeneiskolába, zongorázni és énekelni tanult. 15 éves korában autodidakta módon megtanult gitározni is; nem sokkal ezután meglapította első zenekarát, a Lucifer együttest, mellyel zömmel saját szerzeményeit játszották. Gimnazista évei alatt rendszeres résztvevője volt a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos döntőjének, ahol a megzenésített versek kategóriájában háromszor is dobogós helyezést ért el. Később a galántai Trrr... zenekarhoz csatlakozott. Közben az országból egyedüliként jutott ki Párizsba, az Avon Voices döntőjére, A Gútai Lírán közönségdíjas lett, a somorjai Lelkünkben a zene című zenei versenyt pedig 2013-ban megnyerte. Sok tehetségkutatón (pl. SZMAZE-Tűzvirág) szerepelt kiváló eredménnyel, s a magyarországi X-Faktor televíziós középdöntőjébe is bejutott.

ATEMPO.sk