Ők az idei Nagy-Szín-Pad! versenyzői

Nagy-Szín-Pad!

Idén harmadszor rendezi meg a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda. A zenei szakma zsűrije 12 hazai előadót választott.

"A fellépőktől, a szakmától és a közönségtől kapott visszajelzések azt igazolják, hogy a verseny fontos ugródeszka a résztvevők számára. A számos hazai és nemzetközi fesztiválmeghívás mellett a legfontosabb eredmény, hogy az idei év a Nagy-Szín-Pad! győzteséről fog szólni" – mondta Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! egyik ötletgazdája, a VOLT Produkció vezetője.

Az idei Nagy-Szín-Padon őket láthatjuk:

Bagossy Brothers Company
Bohemian Betyars
Esti Kornél
Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd)
Fran Palermo
Mongooz and the Magnet
Marge
Passed
Run Over Dogs
SuperStereo
Szabó Benedek és a Galaxisok
Zaporozsec

A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az Akvárium ad otthont, május 15-én.

A győztes idén is meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand - Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint egy videoklipet is készíthet. Minden versenyző felkérésekre számíthat az említett nyári fesztiváloktól és a MOL Nagyon Balaton eseményeitől.

A Nagy-Szín-Pad! versenyen fellépő zenekarokat egy 80 fős, hazai zenészekből, koncert- és fesztiválszervezőkből, producerekből, újságírókból, zenei szerkesztőkből álló szakmai grémium választotta ki.

"Sokat változtatunk a szavazási rendszeren. A Facebook, az Instagram és az SMS mellett idén szakmai zsűri is értékeli a produkciókat, a zsűritagok személyét később hozzuk nyilvánosságra" - mondta Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! másik alapító-főszervezője.

A Petőfi Rádió és a Petőfi TV idén is kiemelt figyelemmel kíséri a Nagy-Szín-Pad! programon résztvevő előadókat. "Az elmúlt évek során sok, ma már tízezreket vonzó sztárzenekar sikeréhez járult hozzá a Petőfi Rádió. A Nagy-Szín-Pad! mostani résztvevői között jócskán találunk olyanokat, akiktől azt reméljük, hogy éveken belül hasonló karriert futhatnak be" - fogalmazott Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatási igazgatóság igazgatóhelyettese.

Az OTP Junior idén is főszponzora a Nagy-Szín-Pad!-nak. "Nemcsak támogatóként vagyunk jelen magyar zenekarok életében, hanem reklámjainkhoz is jellemzően hazai előadókat kérünk fel. Azt reméljük, hogy ezáltal minél többekhez eljut a minőségi hazai zene" - mondta Dolezsai Gergely, az OTP Bank marketing kommunikációs főosztályvezetője.

Az idei tizenkettes mezőnyből ketten, a Mongooz and the Magnet és a Run Over Dogs egyben a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának idei kedvezményezettje. A Nagy-Szín-Pad! 2014-es első szériáját a Mary PopKids, a tavalyit az Ocho Macho nyerte.

ATEMPO.sk / MTI