Ők már biztos ott lesznek a 25. Komáromi Napokon

25. Komáromi Napok

A két Komárom idén immár 25. alkalommal megrendezett közös fesztiválján magyar és szlovákiai előadók mellett alternatív együttesek is fellépnek, új darabot mutat be a Magyar Lovas Színház és a Magyarock Dalszínház, valamint közös futóversenyt és kötélhúzást rendeznek az Erzsébet hídon.

Negyed évszád alatt a két városban felnőtt egy olyan generáció, amelynek a Komáromi Napok a hagyományokhoz való ragaszkodást, egyben a folytonos megújulást is jelenti.

Az április 26-án kezdődő 25. Komáromi Napok rendezvénysorozat programjai a komáromi Klapka téren és a dél-komáromi Jókai ligetben zajlanak.

 

Felvidéken koncertet ad Charlie, a Csík Zenekar, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), Fábián Juli & Zoohacker, valamint Petra Brönerová és együttese. A helyi formációk közül fellép Divided by Zero, a Spliff 447 és az Aylen's Fall, valamint az ESZPÉ - Szécsi Pál emlékzenekar, az MTB Iron Maiden tribute zenekar és az Elán Forever.

De találkozhatunk majd a ZSEB és A Farkas a Mézes a Német meg a Bob zenekarral is, és színpadon láthatjuk a Szőttes Kamara Néptáncegyüttest, Szalonna és Bandáját, valamint a Csavar Színházat is.

 

Dél-Komáromban fellép mások mellett az Edda Művek, Keresztes Ildikó, a P. Mobil, a Neoton, a Korál, a Honeybeast és a Back II Black. Színpadon láthatunk majd olyan formációkat, mint a Hősök, a Kelemen Kabátban, a Mystery Gang, a Firkin, a Kolorful, az Égi kávéház és a Children of Distance.

A Borudvarban dzsessz, folk és népzene várja a közönséget. Az esemény kísérőrendezvénye a Monostori erődben zajló Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / MTI