Milyenek a magyarok? - zenés útikalauz a Thália Színház előadásában Kassán - Kazinczy bérlet

2017. szeptember 14-én, csütörtökön 19.00 órakor lesz a Lackfi János Milyenek a magyarok? című zenés útikalauz premierje a kassai Thália Színház előadásában. Belépő Kazinczy bérlettel.

Milyenek is a magyarok? Kevés beszédű, magányos cowboyok és kocsmai hencegők. Lepedőakrobaták és sámlin reszkető Gedeon bácsik. Hátrafelé nyilazók és cekkerben bontott csirkét cipelők. Alkoholisták. Dehogy alkoholisták, csak megisszák a magukét. Folyton panaszkodók és forrófejűek. Pacalevők és pizzafalók. Asztalsarkon búsongók, akik párszor az asztalra csaptak, és beleremegett a történelem. Valamikor nagyon tudtak focizni, most nagyon tudnak rá emlékezni. Ha meg akartak halni, mindig lerántottak magukkal egy törököt is. Ez az útikönyv elkalauzol a földönkívüliek ismerős birodalmába, kiderül belőle, hol húzódik a belga-magyar határ, kitalálták-e a magyarok az ideális társadalmat, igaz-e, hogy minden magyar tud atombombát gyártani és lóháton állva hatos fogatot hajtani. Ha valaki az előadás láttán nem tudja, sírjon vagy nevessen, nyugodtan tegye egyszerre mind a kettőt.

Az előadás Lackfi János két nagysikerű kötetétből: a Milyenek a magyarok és a Milyenek még a magyarok című karcolatgyűjteményekből készült. A könnyed, játékos, groteszk humorú magyar jeleneteket szigorúan magyaros dallamok keretezik. A magyar slágereket Lackfi János a témához kapcsolódó dalszövegátirataiban hallhatja a magyar és nem magyar közönség.

Rendező: Czajlik József
Zene: Lakatos Róbert
Díszlet: Fodor Viola m.v.
Jelmez: Őry Katalin m.v.
Térkép: Magyar Béla m.v.
Korrepetítor: Dégner Lilla m.v.
Mozgás: Bocsárszky Attila m.v.
Dramaturg: Forgács Miklós

ATEMPO.sk