Rokokó Rosé és Hangszedők koncert Balassagyarmaton

2018. május 26-án, szombaton 17.00 órától a pécsi Rokokó Rosé és a hazai Hangszedők zenekar ad koncertet a balassagyarmati Luther házban. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Rokokó Rosé zenéjén túl abban is egyedi, hogy hat lány alkotja. Dalaikban szerves módon vegyül folk a hazai alter-hagyományokkal, etno a mai indie-vel. Gyakran súlyos dimenziókba visz, máskor könnyedebb témákkal felold, vagy éppen megbűvöl és magával ragad.

Csajkás Anna – ének;
Balázs Eszter – billentyű, vokál;
Csajkás Júlia – gitár, vokál;
Jóna Lilla – basszusgitár, vokál;
Papp Zsófia – dob;
Szita Judit – hegedű

 

A Hangszedők zenekart Varga Tamás basszusgitáros alapította 2015 decemberében. A zenekar tagjai többféle zenei irányzatból érkeztek. Kezdve a rock, blues, jazz stílustól, a népzenei hatásokon át, egészen a klasszikus zenéig. Ezek a stílusok zenénkben mind megtalálhatók, amit átjár egyfajta pszichedelikus hangzásvilág. Saját dalokkal állunk színpadra, ami mindannyiunk számára egy közös út-szemlélet, öröm és kihívás egyben. A zenék és a dalszövegek Varga Tamás Toci nevéhez fűződnek, amikhez a dalok betanulása után mindenki hozzátette saját zeneiségét. A dalszövegek tartalmára és szerkezetére jellemző a régies mondák-regék világa, de megjelennek a verses mondások, párosítók, szerelmi dalok, bujdosó és vándorénekek jellegzetességei is. Zenénket pszichedelic-etno-rock stílusként jellemeznénk. Repertoárunkban szerepelnek közismert népdalok is, amiket saját értelmezésünkben adunk elő. Számunkra a zene egy olyan művészeti kifejezési forma, ami őszinte és örömteli kiteljesülésre ad lehetőséget úgy önmagunk számára, mint a közönség felé. Az élő zene jegyében várunk szeretettel koncertjeinkre!

Bényei Krisztián – dob
Csordás Péter – hegedű
Mahót Lajos – gitár
Varga Tamás – basszusgitár, ének, dalszerző

ATEMPO.sk