Októberi VVV Jazz Klub Esztergomban

VVV Jazz Klub Esztergomban

2019. október 6-án, vasárnap 20.00 órától folytatódik a Jazz Klubsorozat az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában. A klub házigazdája, Vörös László jazz zongorista, háziasszonyai pedig Strausz Eszter jazz zenész (fuvola, szaxofon) és Vörös Nikolett jazz énekes.

A vendégművészek ezúttal:

Dave Frank (US) - zongora
Pal Nyberg (SE) - gitár
Hársszegi Miklós - bőgő
Szende Gábor - dob

Belépő 1500 forintért váltható a koncertre, 14 év alatt ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A klub 2017 februárja óta működik Esztergomban, a Szentgyörgymezői Olvasókörben. A klub házigazdái Vörös László, Vörös Niki és Vörösné Strausz Eszter jazz zenészek, akikhez minden hónap első vasárnapján más és más vendégzenészek érkeznek és egyedi, új atmoszférát teremtve különleges estéket hoznak létre. Minden alkalommal 5-6 olyan zenész találkozik és keresi a közös hangot, akik ilyen felállásban még sosem léptek színpadra, esetleg most találkoznak először. Egyszeri formációk, meglepetés energiák.

 

Dave Frank

Dave Frank a világ egyik legelfoglaltabb jazzpedagógusa és zongoraszólistája. A New York Jazz School társalapítója, a bostoni Berklee College of Music zongoraprofesszora 1987-2005 között, és Hal Leonard Joy of Improv című bestseller könyvsorozatának szerzője. Dave 2010 óta vezeti a New York-i Dave Frank School of Jazzt, és a hét minden napján oktatja tanítványait saját New York-i stúdiójában, illetve a Skype-on keresztül világszerte. Dave Frank öt sikeres CD-t jelentetett meg a Jazzheads kiadónál, és 50 mélyreható jazz mesterkurzus archívumát dolgozott ki - valamennyi térítésmentesen hozzáférhető honlapján.

ATEMPO.sk