Kaland - a Thália Színház új előadása Kassán - nyilvános főpróba

Kaland - a Thália Színház új előadása Kassán - nyilvános főpróba

2019. október 9-én, szerdán 19.00 órától kerül sor Márai Sándor Kaland című színművének nyilvános főpróbájára a kassai Thália Színház előadásában. Belépő 4 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Igazgatói kinevezés, előkelő magánpraxis, ifjú feleség, kiváló munkatársak. Azonban néhány óra leforgása alatt kellemetlen meglepetésben lesz része orvosként is, férfiként is. Nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája szökésre készül feleségével, Annával. Kádár elengedi Annát? Hol van a harmónia a szakmai sikerek és a magánélet között?

A Kalandnak, Márai Sándor legsikeresebb színpadi művének az ősbemutatója 1940-ben volt Budapesten a Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Aztán több mint háromszázszor játszották, sőt filmváltozata is született.

Jogosan merül fel a kérdés: miben rejlik ennek az egyetlen helyszínen néhány óra alatt lejátszódó drámának a sikere? Márai úgy írta meg a történetet, hogy a cselekmény során valamennyi szereplő élete megváltozik. A Kaland a szerelem, a hűség és a hűtlenség, a karrier és a hivatástudat, a siker és a bukás drámája.

 

Szereplők

Kiss Szilvia
Kelemen Csaba
Rab Henrietta
Varga Lívia
Madarász Máté
Bocsárszky Attila
Illés Oszkár
Szpisák Gyula

Rendező: Beke Sándor

ATEMPO.sk