Terra Profonda koncert Esztergomban

Terra Profonda koncert Esztergomban

2019. október 25-én, pénteken a Terra Profonda ad koncertet az esztergomi Kaleidoszkóp Házban. Kezdés 21.00 órakor.Belépő 300 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Budapesten, 2012 szeptemberében állt össze a zenekar Terra Profonda néven, melynek jelentése “mély föld”. Látomásos szövegek köré csavarodó, sokszor repetitív, az amerikai blues, máskor a szabadzene határain megszólaló drámai szerzemények születnek a hármasfogat műhelyében, melyek improvizatív jellegük ellenére hagyományos értelemben vett dalok. Ahogyan a zenekar neve is sugallja, a zene fontos eleme a föld, a föld-közeli megszólalás.

A dalokban többek között szerelemtől elnyűtt matrózok, riadt lovak, sebhelyes, eldurvult vándorok, rossz, ideges kelet-európai családfők veselkednek neki az éjszakának. S mint lepkék a kifeszített vásznon, mind a Terra Profonda világában rajzanak.

A zenekar az elmúlt években magyarországi koncert- és fesztiválszínpadok rendszeres szereplője lett, emellett külföldi fesztiválokon is bemutatkozhatott. Turnézott a Ripoff Raskolnikov Band előzenekaraként, 2018-ban pedig a nagy múltú holland Eurosonic fesztiválon lépett. Ez év márciusában jelenik meg első teljes terjedelmű lemeze a németországi Haldern Pop Records-nál.

ATEMPO.sk