A megmentő - előadás és kerekasztal-beszélgetés Kassán - ELMARAD!

A megmentő - előadás és kerekasztal-beszélgetés Kassán

ELMARAD! 2019. november 13-án, szerdán 19.00 órától kerül bemutatásra Kincses Réka A megmentő című tragikomikus darabja a Láthatáron Csoport előadásában a kassai Thália Színház Márai stúdiójában.

Az előadás után a helyszínen kerekasztal-beszélgetést tartanak Gabriela Linhardtová pszichológus és az alkotók bevonásával. A beszélgetést Artner Szilvia újságíró moderálja, aki egyúttal a Testvérképek elnevezésű projektünk vezetője.

Belépés 5 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Láthatáron Csoport az idei évadban Kassán is bemutatja tragikomikus előadását egy kasztráló anyáról és két lánytestvérről, akik nem tudták szeretni egymást.

A történet két lánytestvérről szól, nevük Náná és Malvin. Sosem voltak közel egymáshoz, majd elszakadtak egymástól és felnőtt korukban találkoznak újra. A találkozás során visszaemlékeznek múltjukra, és fokozatosan kibomlik a két testvér és családjuk története, a testvérek különbözőségének okai. Megjelenik apa, anya és a család ismerősei. Tudnak-e a nővérek utat találni egymáshoz felnőtt korukban? Feldolgozható-e a múlt, elfogadható, megszerethető-e a másik, az idegen, a különböző? Aki nem az, és nem olyan, amilyennek akartuk. Ajánljuk az előadást mindenkinek, akinek van testvére, akinek nincs és aki már átélte valaha, milyen rögös útjai lehetnek a szeretetnek.

Kincses Réka Berlinben élő erdélyi származású író nemzeteken átívelő darabját a „Queendom”-ot jegyző Szabó Veronika rendezte és Feuer Yvette, valamint Alida Bevk szlovén-magyar színésznő adják elő.

Az abszurd és a pszichológiai realizmus elemeit vegyítő produkció a felnövés és önmagunk megismerésének rögös útjairól, szüleink megértéséről és megnemértéséről szól, valamint a tudatlanság és a nyugalom megzavarására alkalmas jeleneteket tartalmaz! Az előadás felnőtteknek ajánlott!

"Nekem nagyon szerencsés természetem van! Ha nem lenne ilyen szerencsés természetem, akkor a drága jó Anyukádat már rég háromba vágtam volna, a margóvágóval!"

 

Alkotók

Látvány és jelmez: Palánki Hedvig
Zene/Hang: Somló Dávid
Fény- és hangtechnika: Batta Gábor

ATEMPO.sk