Üvegcipő - a Körúti Színház előadása Rétságon

Üvegcipő - a Körúti Színház előadása Rétságon

2020. január 21-én, kedden 19.00 órától kerül bemutatásra Molnár Ferenc Üvegcipő című romantikus vígjátéka a Körúti Színház előadásában, a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők a rétsági művelődési központ színháztermébe.

 

Szabó Irma titokban szerelmes az idősödő műbútorasztalosba, Sipos Lajosba. A fiatal cselédlány mindent elnéz a morózus öregúrnak, mert reméli, hogy vonzódása viszonzásra talál. Sipos azonban észre sem veszi a lányt, házasságra készül Adéllal, a panziótulajdonossal. Kapcsolatuk kiegyensúlyozott, de korántsem szerelemmel teli, a kisasszony szíve másért dobog. Így Amikor Irma tudomást szerez a látszatházasságról, kétségbeesetten igyekszik tenni ellene, reménytelenül bízva abban, hogy Sipos végül őt választja majd.

"Ha nem Molnár Ferenc írja, akkor brazil szappanopera, ha nem az 1900-as évek elején, akkor Disney tündérmese, és ha nem magyar lenne, akkor francia filmvígjáték. De az a nagy szerencsénk, hogy Molnár Ferenc írta! Ráadásul színpadi darabként, így minden egyben van benne!

· a brazil szappanoperák szerelmi háromszögei
· a Disney mesék csodával teli világa
· és a francia vígjátékok elképesztő humora

Nekünk már nem is volt más dolgunk, mint színpadra állítani, a kiváló Kautzky Armanddal, Mérai Katalinnal, és Karaivanov Lillával a főszerepben!

Összegezve: hatalmas szerencsénk van ezzel a darabbal, ami a világirodalomban is megállja a helyét, annyira szerethető, garantált a nevetés, és a boldog befejezés." ...

 

Szereplők

Sipos - Kautzky Armand
Adél - Mérai Katalin
Irma - Karaivanov Lilla
Roticsné - Maronka Csilla
Császár Pál - Oroszi Tamás
Rendőrtanácsos - Galambos Zoltán
Őrmester - Kozel Dániel
Viola - Erki Léna
Házmester - Pecsenyiczki Balázs
Házmesterné - Lehel Kata
Adél anyja - Maronka Csilla
Keczeli Ilona - Placskó Emese
Stetner úr - Lipták Péter
Társalkodónő - Sebestyén Regina
Gál kapitány - Kozel Dániel
Szakácsné - Placskó Emese
Fényképész - Lipták Péter
Cigányprímás - Kaluczky Zsombor
Julcsa - Sebestyén Regina
Lilike - gyerekszereplő

Rendezte - Galambos Zoltán

ATEMPO.sk