Az ajtó - a Spirit Színház előadása Dunaszerdahelyen

Az ajtó - a Spirit Színház előadása Dunaszerdahelyen

2020. február 13-án, csütörtökön 19.00 órától kerül bemutatásra Szabó Magda Az ajtó című színműve a budapesti Spirit Színház előadásában a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Belépő I. osztály 15 euró, II. osztály 14 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Szabó Magda Kossuth-díjas írónő mitológiai személyiséggé növesztett sepregető öregasszonyának története igazi világsiker: 34 nyelvre fordították le.

Molnár Anna, a neves írónő és professzor férje Budára költözik. Ahhoz, hogy mindketten hivatásuknak élhessenek, szükségük van egy megbízható házvezetőnőre. A szomszédok és ismerősök a szemközti ház lakóját, egy kemény, dolgos, köztiszteletnek örvendő, ám egyben rettegett hírű asszonyt, Szeredás Emerencet ajánlják. Emerenc a vastag, bezárt ajtó mögött él. Molnár Anna előtt feltárul az ajtó, mely mögött Emerenc védi magányát és tehetetlen nyomorúságát.

A két asszony ismerkedéséről, bátortalan közeledéséről, egymásra utaltságáról és fokozatosan szeretetté alakuló kapcsolatáról szól a mű, melyre mindvégig rányomja bélyegét a közelmúlt történelme és az emberi méltóság tisztelete…

 

Szereposztás

Emerenc: Hegyi Barbara
Molnár Anna: Nagyváradi Erzsébet
Professzor: Perjés János
Sutu: Nagy Enikő

 

Stáb

Rendező: Czeizel Gábor
Dramaturg: Deres Péter
Díszlet: Spirit
Jelmez: Veréb Dia
Rendezőasszisztens: Kocsis Bea

ATEMPO.sk