Bátran élni - Dr. Almási Kitti előadása Párkányban

Bátran élni - Dr. Almási Kitti előadása Párkányban

2020. február 21-én, pénteken 19.00 órától kerül sor Dr. Almási Kitti "Bátran élni - Félelmeink és gátlásaink leküzdése" című előadására Párkányban, a Városi Művelődési Központban. Belépő 2900 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

"Van egy kedvenc gyakorlatom, a legtöbb kliensemet meg szoktam kérni arra, hogy végezze el. A feladat nagyon egyszerű: lerajzolok kilenc pontot egy szabályos alakzatban, és ezeket négy egyenessel kell összekötni úgy, hogy nem emeljük fel a papírról a ceruzát. Az emberek többsége rendkívül sok ideig gondolkozik rajta - aztán megállapítja, hogy nem lehet megoldani. Pedig dehogynem - ám csak úgy, ha valaki kilép a keretből, és továbbhúzza a vonalat. Más lehetőség nincs, majd próbálják ki.

Ez a gyakorlat nagyon élesen mutatja meg a gondolkodásunk kereteit és beszűkültségét. Ha undok módon úgy ábrázolom a pontokat, hogy köréjük rajzolok egy vonalat, vagyis még konkrétan oda is rakom a kerítést, akkor szinte nincs ember, aki azt átlépje. Pedig az instrukcióban nem szerepel, hogy nem léphetek túl ezen a határon. Így a különösen nehéz, szokatlan helyzetek megoldása és a kríziskezelés is csak akkor lehetséges, ha ki merek lépni az adottnak vélt keretek közül, hiszen az elakadás lényege pontosan az, hogy ugyanabban a keretben gondolkodom, ezért akármerre megyek, mindig ugyanoda fogok jutni. Ahhoz, hogy máshova jussak, ki kell lépni a rendszerből. Valahogy másképp rátekinteni. Nem arra fókuszálni, amire eddig. Nem a külső rosszra, hanem arra, hogy én mit teszek. Nagyon izgalmas technika, előrevivő, szívből javasolom, hogy próbálja ki!" Dr. Almási Kitti fantasztikus előadása első alkalommal Párkányban!

 

1998-ban végzett az ELTE pszichológia szakán. Ezt követően a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának ösztöndíjas hallgatója volt, majd 2003-ban Ph.D. fokozatot szerzett. 2004-ben tette le klinikusi szakvizsgáját. 2000 óta az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (Lipótmező) dolgozott, a III.-as Pszichiátriai Ambulancián, az intézet bezárása óta magánpraxist folytat.

Kezdetben főként drogproblémákkal jelentkezőkkel foglalkozott, majd inkább a szexuális bántalmazást/zaklatást elszenvedett nők és férfiak terápiája töltötte ki ideje nagy részét. A Lipótmezőn ismerkedett meg közelebbről a hangulat- és szorongásos zavarok terápiájával, jelenleg ez tartozik fő terápiás területei közé. Emellett a család/párterápiás módszert alkalmazza a legszívesebben, mely többek között a házassági/párkapcsolati problémák, kommunikációs zavarok, evészavarok esetében elengedhetetlen.

ATEMPO.sk