Aranyakkord koncert Esztergomban

Aranyakkord koncert Esztergomban

2020. március 29-én, vasárnap az Aranyakkord koncertezik az esztergomi Királyi Palota Teátrumában - lovagterem. Belépő online akciós áron 5990 forint/ 18 euró + kezelési költség (első 50 darab), normál áron 6990 forint / 21 euró + kezelési költség, illetve papír jegy 6990 forint. Kapunyitás 18.30-kor, kezdés 19.00 órakor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Az Aranyakkord formációt Kiss Tibor (QUIMBY) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre egy 2018-as ködös januári napon teljesen öntudatlanul. Egymás mellett ültek gitárral a kezükben és rájöttek, hogy megalakultak. Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, Rock’n’Roll rezervátum, szellemidézés, hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések.

A két jóbarát és kolléga tulajdonképpen már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez, Vasti több Quimby lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbaterem kanapéján. Állandó vendégként csatlakozott a duóhoz Gábor Andor „UFO”, aki mágikus ütőhangszeres játékával színesíti a produkciót.
Koncertjeik is ezt a szobazene hangulatot idézik meg, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez.

Saját számaik mellett improvizációk képében helyet kap a pillanat, életművük egyéb dalai és kedvenceik feldolgozása is. Az Aranyakkord eddigi fennállása alatt több hazai koncert mellett többször járt már Európában és a tengerentúlon is.

ATEMPO.sk