János vitéz - a Boka Gábor Színházának előadása Somorján

János vitéz - a Boka Gábor Színházának előadása Somorján

2020. március 7-én, szombaton 10.00 órától a Boka Gábor Színháza bemutatja János vitéz hiteles történetét, képekben elbeszélve a somorjai Városi Művelődési Központban.

Belépő 6 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Mindenki ismeri János vitéz történetét, mindenki emlékszik kalandjaira, vagy legalábbis azt hiszi. A kissé kusza, olykor megfakult emlékképek „félreértésekre” adhatnak okot, és az ebből adódó helyzetkomikum miatt vidám pillanatok részesévé válnak a nézők. Azonban a váratlan események sem tudják eltéríteni a hőst a kijelölt útról: Kukorica Jancsi beáll huszárnak, legyőzi az óriáskirályt, de megvív a medvével is.

A kalandos történet végén – ahogy az a mesékben illik –, a jó elnyeri méltó jutalmát, a gonosz pedig megérdemelt büntetését.

Petőfi Sándor közismert történetét festett táblaképek illusztrálják. A „képmutogató” előadás során a közönség aktív részese a játéknak. Folyamatos a párbeszéd a nézők, illetve az előadó között. A publikum közreműködésével olyan hangulatok, események idézhetők fel, melyek mozgalmassá teszik az egyébként statikus táblaképeket.

 

Előadja: Boka Gábor

ATEMPO.sk