Az Ismerős Arcok koncertje Esztergomban

Az Ismerős Arcok koncertje Esztergomban

2021. július 4-én, vasárnap 18.00 órakor az esztergomi Rugby Club Hostel és Sportcentrumban ad koncertet az Ismerős Arcok.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

Az Ismerős Arcok Máté Péter-díjas és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett magyar zenekar, mely a jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként kínálja azt a jellegzetes, izgalmas és magával ragadó hangzást és egyedi gondolatokat, amely kiemeli az együttest a kortárs magyar rockzene táborából. Az Ismerős Arcok 1999. október 23-án alakult meg.
Egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, az első világháborút lezáró trianoni békediktátum igazságtalanságával foglalkozik. Dalaik további témái között a legjellemzőbb gondolatok: a család és a hazaszeretet, kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása valamint a közösségben való létezés fontossága.

A zenekarra nagy hatással van a magyar népzene mellett az irodalom is. A zenekar legismertebb számát a Nélküled című dalt, 2019. november 15-én két kisgyermek elénekelte a Puskás Aréna megnyitóünnepségén.Az elmúlt két évtized egyik legtöbbet koncertező zenekaraként rendszeres meghívottai rangos hazai kluboknak, fesztiváloknak. Évente 100-120 élő koncertet adnak, ezek között 3-4 jótékonysági céllal kerül megrendezésre. Gyakran zenélnek határon túli magyaroknak is Erdélyben, Felvidéken, vagy Délvidéken egyaránt.

Tagok

Nyerges Attila
Práder Vilmos
Galambos Nándor
Kovacsik Tamás
Leczó Szilveszter
Tánczos István

ATEMPO.sk