Kék róka - a Déryné Társulat előadása az Esztergomi Várszínházban

Kék róka - a Déryné Társulat előadása az Esztergomi Várszínházban

2021. július 9-én, pénteken 21.00 órakor az Esztergomi Várszínházban lesz látható Herczeg Ferenc: Kék róka című színjátéka két részben a Déryné Társulat előadásában.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Nyár van, az erdő zöld. A délutáni napfény besüt a nyári lak ablakán.Minden idilli. Kivéve, hogy a feleség, Cecile, már megint nincs itthon. Vadászni ment, állítólag egy kék rókagarnitúrát keres. Már többször próbált rátalálni, de még mindig nem látta meg az igazit.

Aki azt gondolná, hogy egy egyszerű szerelmi háromszög bontakozik ki mindebből, az nagyon téved. Itt a vádló nem a férj, a szerelmes nem a szerető, és a vélt szerető nem az, akire a férj számít. A háromszög pedig minimum ötszög. Ezen a fülledt nyári délutánon mindenki vágyik valakire. Mind az öten az elérhetetlen kék róka után sóvárognak: varázslatra, valóságon túli világra vágynak, ezt keresik a másikban, ezt nem találja egyikük sem a hétköznapokban.

Az előadás során egyik szereplő fejéből vándorlunk a másikba, hogy végül feltérképezzük a teljes szerelmi képletet. Herczeg Ferenc legnagyobb színpadi sikere izgalmas felfedezést ígér mindazoknak, akik szeretnek mások szívébe belelátni.

 

Szereplők

Pál – Ivaskovics Viktor
Cecile – Losonczi Kata
Sándor – Turi Bálint
Trill Báró – Dányi Krisztián
Lencsi – Gulyás Gabriella

Alkotók

Díszlet- és jelmeztervező - Ondraschek Péter
Rendezőasszisztens - Pálffy Péter
Rendező - Szabó Sebestyén László

ATEMPO.sk
Fotó: Érdi Róbert