Függöny - a Marosvásárhelyi Spectrum Színház előadása Esztergomban

Függöny - a Marosvásárhelyi Spectrum Színház előadása Esztergomban

2021. július 16-án, pénteken 21.00 órakor az Esztergomi Várszínházban mutatja be P. Kincses Elemér: Függöny című tragikomédiáját a Marosvásárhelyi Spectrum Színház.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

A darab, a megálmodott előadás látleletnek készül.Tragikomikus elemekkel átszőtt történet egy korról (a ’70-es – ’80-as évekről), amelynek örömeit, borzalmait talán túl hamar elfelejtettük vagy elfelejtették velünk. Az előadás alapvető kérdése: ember maradok – esetleg alig keresek annyit, amennyiből épp megélhetek, vagy beállok egy gépezetbe és élek egy másik, anyagilag sokkal jobb életet? A tét csupán egy apró különbségen áll: nem engem figyelnek, én figyelek másokat. Tulajdonképpen semmiség. Csak figyelni kell, hallgatózni, jegyzetelni…
A darab egy bolondokházában játszódik, ahova a sors, na meg a gépezet juttatja a főszereplő Évát. Persze tudjuk, a kinti világ se normális törvények között működött. A mai napról a darab nem beszél, csak utal rá. Éva, a főszereplő hosszú utat jár be: rokonok, orvosok, betegek hatnak rá és lassanként a függöny, ami a való világot a megbomlott idegzetű Éva elől eltakarta, szétfoszlik. Újra egész emberként létezik, ragyogó, tiszta elmével megáldva; azonban a gépezet működik tovább.

Szereplők

Éva – Czikó Juliánna
Főorvos – Szász Anna
Ápoló – Márton Emőke Katinka
Beteg – Ruszuly Ervin

Alkotók

Díszlet és jelmez - Takács Tímea
Fény és hangtechnika - Incze Róbert
Rendezte - Kincses Elemér

ATEMPO.sk