Mátyás az igazságos - családi rockopera Dunatőkésen

Mátyás az igazságos - családi rockopera Dunatőkésen

2021 július 25-én, vasárnap 20.00 órakor a XXVIII. Tőkési kupa díjugrató keretén belül Szűcs István zenéjével és Pintér Tibor rendezésében családi rockoperát mutatnak be, Mátyás az igazságos címmel Dunatőkésen, a Czajlik Ranchon.

A Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Felvidéki Nemzeti Lovas Színház közös produkciója.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Tőkési Kupa 1994-től a ranch védjegyévé vált és ezzel hagyományt teremtett Csallóközben a díjugrató verseny, mely 2017-ben a XXIV. évfolyamát ünnepelte . A sok év alatt lovasfesztivállá nőtte ki magát, ahol a hagyományos díjugrató versenyszámok mellett a lovassportok számos formájába kap betekintést a közönség díjlovas-,western-,fogathajtó és voltízs bemutatók által. Az egésznapos verseny minden évben élő koncerttel vagy lovasszínház előadással zárul.

 

Pintér Tibor társulata ismét a magyar történelem egyik legendás nagy alakjának történetét dolgozza fel ebben a nagyszabású magyar rockoperában. Mátyás királyt Magyarország legnépszerűbb királyaként emlegetik, akinek talán történelmünk során először sikerült úgy felvirágoztatni hazánkat, hogy azt európai mércével mérve is elismerték. A darab Kinizsi Pál és Mátyás király barátságán keresztül, a fiatalok számára is közérthetően, a róla szóló legendás mesék elemeiből táplálkozva, rendkívül látványos módon mutatja be a történelmi eseményeket. A kifejezetten családoknak szóló magyar rockopera történelmi vonatkozásában és sokszínűségében is felejthetetlen élmény és kitűnő szórakozás felnőtteknek, gyerekeknek és persze a lószerető közönségnek.

Szereplők

Mátyás - Buch Tibor
Kinizsi Pál - Pintér Tibor
Fekete Lovag - Katrics Tamás
Lőrincz Andrea - Papadimitriu Athina
Szilágyi Erzsébet - Makrai Pál
Püspök - Várfi Sándor
Udvari bolond - Bencze Sándor
Török szultán - Ambrus Izabella
Török szultán lánya - Henczi Emma
Kis Mátyás - Mohácsi Márk
Kis Kinizsi Pál - Bíró Bálint

Alkotók

Zene - Szűts István
Szöveg - Pintér Tibor
Rendező - Pintér Tibor

ATEMPO.sk