Jónás könyve - a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadása Esztergomban

Jónás könyve - a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadása Esztergomban

2021. július 23-án, pénteken 21.00 órakor az Esztergomi Várszínházban mutatja be a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Babits Mihály: Jónás könyve című művét.

A belépő 2500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

Babits Mihály azonos című elbeszélő költeménye valamint versek és vendégszövegek felhasználásával, Jónás egy szökött próféta, fülöncsípett, visszacibált, majdhogynem méltatlan igehirdető. Egy botcsinálta hős, egy kudarchős, nem is elbukó, hanem megszégyenített: mennyire ismerjük ezt a figurát, mennyire hordozza legmélyebb tapasztalatainkat. Isten balekja. Hős. És persze, éppen a tények ősi dramaturgiája folytán válik személye elsöprően hitelessé, az ellentét okán, lotykos, rongyos, ragadós ruhájú figurájának harca Ninive ellen abszurd; de mi ez ahhoz a harchoz képest, amit önmagával és az Úrral kellett megharcolnia? Ahogy húzódozva, meg nem tagadható belső kényszer alatt vásárra viszi a bőrét – e nélkül ugyan mi volna az ő története? Dicsteljes eposz, fejezet a törhetetlen vértanúk legendáiból.

Szereplők

Auksz Éva
Csadi Zoltán
Gasparik Gábor
Kiss Attila
Polgár Lilla
Tőkés Nikoletta

ATEMPO.sk