A Terra Profonda koncertje Érsekújvárban

A Terra Profonda koncertje Érsekújvárban

2021. július 24-én, szombaton 20.30-kor az érsekújvári a Fogd bástya parkjában zajló Castrum Revue Butikfesztiválon ad koncertet a Terra Profonda.

A belépő 5 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

Látomásos szövegek köré csavarodó, sokszor repetitív, az amerikai blues, máskor a szabadzene határain megszólaló drámai szerzemények születnek a hármasfogat műhelyében, melyek improvizatív jellegük ellenére hagyományos értelemben vett dalok. Ahogyan a zenekar neve is sugallja, a zene fontos eleme a föld, a föld-közeli megszólalás. Mivel az élő előadások sokkal inkább hasonlítanak egyfajta három szereplős tematikus zenefolyamhoz, színházi perfomance-hoz, mint zenei koncertekhez, talán a drámai blues a leghelytállóbb körülírása a trió muzsikájának. A dalokban többek között szerelemtől elnyűtt matrózok, riadt lovak, sebhelyes, eldurvult vándorok, rossz, ideges kelet-európai családfők veselkednek neki az éjszakának. S mint lepkék a kifeszített vásznon, mind a Terra Profonda világában rajzanak.

Tagok

Kiss Krisztián - koboz, tenorszaxofon, ír buzuki
Szabó Mátyás - gitár, basszusgitár
Lo Buglio Vincenzo - ének

ATEMPO.sk