Szívharang - Korpás Éva lemezbemutató koncertje Budakalászon

2021. augusztus 15-én, vasárnap este a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház Mentáskert színpadán ad lemezbemutató koncertet Korpás Éva és zenekara. Előttük áll színpadora a Dina’s World.

Belépő 2000 forint, helyszínen 2500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

18.30 Kapunyitás

19.30 Dina’s World

Dina Pandzarisz énekes-zeneszerző a szefárd zene nagyköveteként vált ismertté Európa-szerte. Dina a világzene kiemelkedő előadója, Európa-turnéi során eljutott a legnevesebb fesztiválok, koncerttermek színpadaira, történelmet írt, a magyar énekesnők közt elsőként adott nagykoncertet a Szefárd Világzenei Fesztiválon, Cordobában. Dina repertoárjában az ősi ladino dalok mellett megtalálhatóak görög, török, arab, zsidó, kurd, örmény, spanyol és indiai dalok is, mind eredeti nyelven. A Dina Zenekar tagjai világszínvonalú zenészek, többszörösen Gramofon-, Prima- és Artisjus díjas előadók. A koncert során a hamarosan megjelenő Dina’s World nagylemezen hallható dalok szólalnak majd meg. Az ősi, szakrális népzenei mélységek a modern megoldásokkal ötvözve egy világon egyedülálló műsort kínál a hallgatók számára.

Közreműködők

Tálas Áron (zongora)
Szokolay Dongó Balázs (furulya)
Ifj. Tóth István (nagybőgő)

20.45 Korpás Éva és zenekara

Korpás Éva legújabb, Szívharang című lemezén a népzenéé a főszerep, kicsit megfűszerezve sajátos zenei ötletekkel. A női szempontból megélt szerelmet mutatja be, annak minden szépségével és szívfájdalmával együtt. Hangulatok varázsa, pillanatok megélése, felidézése – a zene mélységes hatalmával. A Felvidék sokszínű zenei világa mellett megjelenik az ettől a területtől nagyon távoli Moldva zenei világa is.

Mielőtt szólókarrierbe kezdett, 14 éven át volt a Tükrös együttes énekese. Dolgozott többek között Balogh Kálmán cimbalomművésszel, közreműködött Berecz András albumán. Koncertezik saját zenekarával, valamint Herczku Ágnes mellett a Rendhagyó Prímástalálkozó szólóénekese.

Közreműködők

Korpás Éva – ének
Csernók Klára – hegedű
Takács Ádám – hegedű
Kuti Sándor – cimbalom
Papp Endre – brácsa
Hanusz Zoltán – nagybőgő

ATEMPO.sk