VVV Jazz Klub Hajdu Klárával Esztergomban

VVV Jazz Klub Hajdu Klárával Esztergomban

2021. szeptember 5-én, vasárnap 19.00 órakor folytatódik a VVV Jazz Klub sorozat az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben.

A klub házigazdája, Vörös László jazz zongorista, háziasszonyai pedig (Vörösné) Strausz Eszter jazz zenész (fuvola, szoprán szaxofon) és Vörös Nikolett jazz énekes.

A vendégművészek ezúttal Hajdu Klára (ének), Bögöthy Ádám (bőgő), Jeszenszky György (dob).

A belépő 1500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A VVV Jazz Klub 2017 februárja óta működik Esztergomban, a Szentgyörgymezői Olvasókörben. A klub házigazdái Vörös László, Vörös Niki és Vörösné Strausz Eszter jazz zenészek, akikhez minden hónap első vasárnapján más és más vendégzenészek érkeznek és egyedi, új atmoszférát teremtve különleges estéket hoznak létre. Minden alkalommal 5-6 olyan zenész találkozik és keresi a közös hangot, akik ilyen felállásban még sosem léptek színpadra, esetleg most találkoznak először. Egyszeri formációk, meglepetés energiák.

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára, akit a MagyarJazz szerkesztői és a Jazzma.hu olvasói 2021-ben is az év énekesnőjének választottak, illetve 13 éves quartetjét is a kedvencek közé sorolták.

Bögöthy Ádám 2013-ban szerezte jazz gitár előadóművész diplomáját a Kodolányi János Egyetemen, emellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz nagybőgő tanár mesterszakát is elvégezte. Artisjus és Gramofon díjas művész, állandó tagja számos élvonalbeli jazz zenekarnak.

Jeszenszky György jazzdobos 1963. szeptember 4-én született. Családjában nem voltak hivatásos zenészek, a hangszere iránti érdeklődés viszonylag későn alakult ki nála. Előbb Afrikából kapott egy djembét, és azon kezdett játszani, majd kubai congadobokat vásárolt magának. "Tizenéves koromban, az általános iskola hetedik, nyolcadik osztályában már elég sokat doboltam otthon. Az akkori divatos zenéket, a Deep Purple, Jimi Hendrix, Santana szerzeményeit hallgattam" - mesélte egy interjúban korai zenei ízléséről.

ATEMPO.sk