Missa Missio - Szarka Tamás és Miklósa Erika koncertje Prágában

Missa Missio - Szarka Tamás és Miklósa Erika

2021. szeptember 5-én, vasárnap 18.00 órától Szarka Tamás és zenekara a prágai Szt Miklós templomben (Malá strana - Kis Oldal) is bemutatja Missa Missio című miséjét.

A koncert vendégei Miklósa Erika világhírű koloratúr szoprán.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő negyven éve áll színpadon. Irodalmi értékű szövegein túl dalait a már jól ismert, sajátos stílus jellemzi. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

Zeneszerzői pályafutása szinte példa nélküli sikertörténet. Az elmúlt évtizedek alatt több mint háromszáz dalt szerzett (a harmincöt éves Ghymes együttes működése során eddig huszonhét önálló albumot jelentetett meg, melyekhez a dalszövegek mellett túlnyomórészt a zenéket is Tamás komponálta).

Ő jegyzi a 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjét és verseit. A harminc perces, grandiózus mű Szent István király intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a ma emberének vele való kapcsolatáról szól.

Egész estés zenés színházi darabjait mind siker koronázta. Több mint háromezer koncertet adott a világ huszonöt országában, négy nagykoncertet a Budapest Arénában, 2016-ban pedig közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal, Al Di Meolával.

ATEMPO.sk