Bikini élő koncert Balassagyarmaton

A Bikini együttes koncertje

2021. szeptember 5-én, vasárnap 18.00 órakor a balassagyarmati Civitas Fortissima téren ad élő koncertet a Bikini együttes.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Németh Alajos zeneszerző-basszusgitáros 1982-ben hozta létre a Bikini együttest. Nagy Feróval, az akkor épp nem működő Beatrice frontemberével, valamint nagy tudású zenészek sorával. Két albumot készített ez a felállás – olyan lemezeket, amelyek a mai napig komoly értéket képviselnek a magyar könnyűzenében.

A Bikini igazi sikertörténete azonban 1985-ben indult el, amikor D. Nagy Lajos énekes csatlakozott a zenekarhoz. A két év múlva megjelent, Mondd el című album több mint háromszázezer példányban kelt el! Az együttes sorra készítette lemezeit, rajtuk örökké élő dalokkal.

 

 

A zenészek idejük kisebb részét töltötték stúdióban, a Bikini ugyanis elsősorban koncertező zenekar. A megszámlálhatatlanul sok fellépés szinte mindegyike telt ház, gyakran több tízezer ember előtt zajlott. A legemlékezetesebb koncertekre közvetlenül a romániai forradalom után, Temesváron került sor: a Bikini elsőként lépett fel Erdélyben a magyar együttesek közül, hihetetlenül forró hangulatban.

A sikerek ellenére 1992-ben elbúcsúzott a zenekar a közönségtől. A rendszerváltáshoz dalaival, filozófiájával hozzájáruló Bikini tagjai úgy gondolták, megtették kötelességüket: a pont a mondat végén van, ettől kezdve nincs szükség rájuk. Ám néhány év múlva ráébredtek, hogy a rendszerváltozás nem hozta magával azt, amire vártak, amire vágytak. S ma talán még nagyobb szükség van arra, hogy elmondják, hogyan érzi magát a kisember a világban, mint az induláskor. A Bikini 1997-ben újjáalakult, hogy azóta a korábbiaknál is jobb albumokat készítsen, s ott legyen minden városban és faluban, határon innen és túl. Hogy egyszerre szórakoztasson és gondolkodtasson el, hogy felnyissa a szemeket – ugyanakkor reményt is adjon.

 

 

Az elmúlt években a zenekar meghatározó tagjává vált a dobos Mihalik Viktor és a szaxofonos Makovics Dénes, valamint Lukács Peta gitáros.

ATEMPO.sk