Lehár Ferenc 150+ - könyvbemutató, kiállítás és koncert Dél-Komáromban

Lehár Ferenc 150 - könyvbemutató, kiállítás és koncert Dél-Komáromban

2021. szeptember 13-án, hétfőn 18.00 órakor könyvbemutatóval és kiállítással egybekötöt jótékonysági koncertre kerül sor Dél-Komáromban, az Aranytál Étterem Rendezvénytermében.

‘Az operettkirály - Lehár Ferenc életútja’ című könyvet ismereti Klemen Terézia, a könyv Pro Urbe-díjas, komáromi társszerzője.

A koncerten fellé Nagy Ibolya operettprimadonna és Jenei Gábor operett-musical énekes. Hozzájuk csatlakoznak a Házy Erzsébet Nemzetközi Énekverseny döntősei.

A belépődíj 2000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

„E művünk hiánypótlást is szolgál, hiszen magyar nyelven eddig egyetlen átfogó kötet sem jelent meg a 150 évvel ezelőtt született zeneszerző, operettkomponista, karmester munkásságáról. Igaz, hogy vannak róla szóló, német nyelvű és németből magyar nyelvre fordított könyvek, valamint Szénássy Zoltán helytörténészünk kevésbé vaskos kötete is megemlítendő.”

Én arra törekedtem, hogy a Mester életművének időtállóságát bizonyítsam be, valamint azt is, hogy a világ legjelentősebb zenei színpadjain, New Yorktól, Londonon át, Sydney-ig még manapság is nagy sikerrel, teltházas operaházakban játsszák a Lehár-műveket, tehát a szerző és operettjei napjainkban is egyaránt divatosak“ - indokolta Az operettkirály megírását Klemen Terézia.

ATEMPO.sk