Peer Gynt - a Csavar Színház és a Soproni Petőfi Színház előadása Komáromban - Jókai bérlet

Peer Gynt - a Csavar- és a Soproni Petőfi Színház produkciója

2021. október 16-án, szombaton 19.00 órától lesz látható Henrik Ibsen Peer Gynt című drámája, a felvidéki Csavar Színház és a Soproni Petőfi Színház közös produkciójában a Komáromi Jókai Színházban.

Belépés Jókai bérlettel, belépő 15 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

Peer Gynt drámai tévedése - a Csavar Színház viszont nem téved 

 

Peer Gynt az álmok színdarabja, az emberiség nagy színdarabja ez, a drámairodalom egyik legnagyobb műve a jó és rossz örök harcáról, küzdelméről. Arról, hol a helyünk a világban, mi az életünk célja, milyen minőségű utat járunk be eközben.

A darab alaphelyzete a közösségről való leszakadás problémája. Peer Gynt családja anyagi összeomlása miatt elveszítette társadalmi pozícióját. Ezen a ponton kezdődik a történet. Bár Peer a környezetéhez képest sokkal tehetségesebb, cselekvési lehetősége még sincsen. Marad tehát számára a kábulat, a tétlenség, az erdei csatangolások, az alkohol, az izgágaság, a fantáziálás, a kitaszítottság.

Épp ezért Peer Gynt állandóan úton van, hogy sehová se kelljen megérkeznie. A megváltás drámája ez, a felnőtté válásé, az útkeresésé, az elszalasztott lehetőségeké, a szem elől tévesztett céloké - az "örök kamasz" álmairól. Mert álmok nélkül nem élhet az ember, de kizárólag álomvilágban sem. A darab önmagunk megismerésének nagy kalandjáról szól - fiataloknak, időseknek egyaránt.

Az előadás rendezője a Jászai Mari-díjas Pataki András.

 

Főbb szerepekben

Gál Tamás, Jászai Mari-díjas
Eperjes Károly, Kossuth- és Jászai Mari-díjas
Horváth Zsuzsa, Jászai Mari-díjas
Kiss Szilvia
Kovács Frigyes, Jászai Mari-díjas
Boráros Imre, Kossuth-díjas
Papp Attila,
Ács Tamás
Savanyú Gergely
Marosszéki Tamás
Farkas Tamás
Molnár Anikó

 

 Alkotók

Dramaturg: Katona Imre
Díszlet és jelmeztervező: Gyarmathy Ágnes
Zenei vezető: Oberfrank Péter
Zene: Varga Gábor, Kónyai Flórián - hegedű, Sárközi Gábor - nagybőgő, Stöckert Ádám - ütős hangszer
Színpadi mozgás: Rovó Péter
Táncosok: Gara Lídia, Szalai Dóra és Alekszej Batrakov

ATEMPO.sk