A fej nélküli lovas - a Magyar Lovas Színház rockoperája ismét Dél-Komáromban

A fej nélküli lovas - a Magyar Lovas Színház rockoperája Dél-Komáromban

2021. október 15-én és 16-án, pénteken és szombaton 18.00 órától a dél-komáromi Magyar Lovas Színház bemutatja A fej nélküli lovas című rockoperáját. Helyszín a Fedeles lovarda.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A bemutatásra kerülő darab csak a címében hasonlít az ismert western történethez, az Álmosvölgy legendájához, továbbiakban semmi más kapcsolódási pont nincs a kettő között.

Barcsik Valéria különleges és kiváló zenéje külön élményt nyújt a nézők számára, mégis egy egységet létrehozva a darabban, amely időnként a humort sem mellőzi a történetben.
A kisvárosban több száz éve egy legenda élt, amely arról a magyar vitézről szólt, aki a török elleni harcban az ellenség szablyája által elvesztette fejét, de teste nem esett le a lóról és lova visszahozta a lovasát a kisvárosba. Amikor az emberek megfogták a lovat és leemelték a hátáról a lovasát, annak nyeregtáskájában rengeteg arany tallér és drágakő volt. A kisváros lakói eltemették a fej nélküli vitézt a temetőben, megadva testének a végső tisztességet. A talált kincsből építettek a főtérre egy házat, és a homlokzatára „a tisztesség kincse” felírat került. Nagy egyetértésben ezen a napon elöljárót választottak maguk közül, aki esküt tett arra, hogy a kincset gyarapítani fogja és semmiben nem lesz hiány és ha bármikor ezután a város lakóit igazságtalanság, vagy békétlenség érné, akkor jelenjen meg a fej nélküli lovas szelleme, ő tegyen igazságot és vegyen mindent vissza, amit adott. Egyszer csak minden megváltozott és ettől a pillanattól válik igazán izgalmassá és érdekesé a történet.

 

 

A fordulatos és tanulságos történet teljesen új díszlettel kerül bemutatásra, természetesen lovas jelenetekkel, kiváló szereplőkkel, fogatokkal és minden olyan technikai megoldással, ami eddig is jellemző volt a Magyar Lovas Színház Komárom előadásaira. Nem érdemes kihagyni!

 

Szereplők

Bucsi Annamária
Deák Fruzsina
Kósa Zsolt
Szabó Gyula Győző
Sipos Imre
Ágoston Máté
Csordás Ákos
Zayzon Csaba
Kiss Zsolt
Geri Tamás

Közreműködik: A Magyar Lovas Színház tánckara, lovasai és statisztái

Írta: Márkos Attila
Zenéjét szerezte: Barcsik Valéria

ATEMPO.sk