Megáldva és leköpve - Gál Tamás előadói estje Budapesten

Megáldva és leköpve - Gál Tamás előadói estje

2022. január 19-én, szerdán 19.00 órakor a Vendégváró Fesztivál keretében mutatkozik be a felvidéki Csavar Színház Budapesten, a Bethlen Téri Színházban.

Gál Tamás Jászai- és Doszky díjas színművész, a Komáromi Jókai Színház igazgatója mutatja be Villon-Faludy Megáldva és leköpve mindenütt című előadói estjét.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

Belépő 3000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A Villoni örökigazságok, a mindenki számára érthető és érezhető emberi problémák : a halál, a szerelem, a bűn és a mindennapi küzdelem a fennmaradásért ugyanakkor ezen problémák iróniával és önkritikával való fűszerezése teszi felejthetetlenné ezt a bő 45 percet. Kinek köszönhetjük inkább? Villonnak vagy Faludynak? Mindekttőjüknek, e két zseni nagyszerű találkozásának. Faludynak köszönhetően huszadik századi költészet, tizenötödik századi köntösbe bújtatva.

Gál Tamás előadásban elhangzik A testamentum, Ballada, melyben Villon mester embertársai bocsánatát kéri és öt ballada megzenésített formában: Ballada a Senki Fiáról, Nyári ballada szegény Loviseról, A haláltánc – ballada, Chanson a párisi szépasszonyokról , Kerítőballada Villonról és kövér Margot-járól.

ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos / ATEMPO.sk