Nem, nem, köszönöm – monodráma Gubik Ági előadásában Balassagyarmaton

2022. február 5-én, szombaton 18.00 órától Egressy ZoltánNem, nem, köszönöm című monodrámáját láthatjuk a felvidéki Gubik Ági előadásában Balassagyarmaton, az Artériában.

Az előadás után beszélgetésre kerül sor a szerzővel, Egressy Zoltánnal és Gubik Ági színművésszel.

Az előadást 16 éven felülieknek ajánlják. Belépő 4800 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Mióta és miért issza cukor nélkül a kávét a harmincas ügyésznő? Miért követett el valami retteneteset?

Egressy Zoltán monológja egy egész életet végigkísérő traumáról: gyermekkori molesztálásról, annak feldolgozhatatlanságáról, az ebből fakadó bizonytalanságról és az ebből következő kudarc sorozatról. A monológ megrázó erővel beszél ennek a tragikus jelenségnek a lélektani és szociológiai mélységeiről. De szó esik benne az első szerelemről és különös figurákból álló családról is – mindez eszköztelenül, egyszerűen, humorral, öniróniával fűszerezve, önsajnálat nélkül, Gubík Ági szuggesztív, sodró erejű katartikus hatású előadásában.

„Vehetek akármilyen üres teret, és azt mondhatom rá: csupasz színpad. Valaki keresztülmegy ezen az üres téren, valaki más pedig figyeli, mindössze ennyi kell ahhoz, hogy SZÍNHÁZ keletkezzék – mondja Peter Brook. Mindig is izgatott az ilyesfajta színház. Ülök az üres térben, és elmesélek egy történetet azoknak, akik néznek. A történetmesélés misztikumából kiindulva és oda visszatérve, sallangmentesen, ráerőltetett rendezői megoldások nélkül.” (Gubík Ági)

ATEMPO.sk