Csónak, avagy előttünk a vízözön – Komáromi Jókai Színház előadása - Madách bérlet

2022. március 5-én, szombaton 15.00 és 19.00 órakor Csónak, avagy előttünk a vízözön címmel mutatja be új előadását a Komáromi Jókai Színház.

A komédiát Bagó Bertalan Jászai Mari-díjas művész rendezte, és az előadásban a színház társulatának tagjain kívül Gubík Ágit, Jókai Ágit és Rancsó Dezsőt is láthatjuk a színpadon.

A komédia szibériai születésű szerzői, Oleg és Vlagyimir Presznyakov a kortárs orosz dráma legfelkapottabb alkotói, akiknek kettősük egyfajta márkanévként vonult be az európai színházi világába. A Presznyakov fivérek, ahogy magukat nevezik Csehov után a legtöbbet játszott orosz szerzőknek számítanak, s a népszerűségüket mi sem jobban, mint az, hogy a Moszkvai Művész Színház Presznyakov-fesztivált szervezett, hogy műveiket bemutassák, de nem csak hazájukban népszerűek, drámáikat világszerte nagy sikerrel játsszák.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

Belépés Madách bérlettel, az esti előadás bérleten kívüli, belépő 15 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Komáromi Jókai Színház

 

A Csónak, avagy előttünk a vízözön egy modern Noé történet. Jon a történet középkorú főszereplője azonban egyáltalán nem hőstípus, nincs világmegváltó szándéka, sőt, jobban érzi magát az átlagos, szürke hétköznapokban, mint a kiélezett helyzetekben. Amikor azonban egy szupermarketben egy csomag akciós chips segítségével kiválasztottá válik, jobb ötlet és lehetőség híján felvállalja küldetését. A humorban és váratlan fordulatokban, gazdag vígjátékban egy középkorú férfi útját követhetjük nyomon, amint a világvége küszöbén próbálja menteni magát és mindazt, ami neki még számíthat valamit.

 

Szereplők

Jon - Szabó Viktor
Szupermarket dolgozója, Chips ügynök 2 - Culka Ottó
Kamaszfiú - Balla Barnabás e. h.
Nő (Jon felesége) - Jókai Ágnes m. v.
Színész - Rancsó Dezső m. v.
Színésznő (Jon első felesége) - Gubík Ági m. v.
Hivatalnok - Olasz István
Rendőr - Skronka Tibor
Idős férfi - Fabó Tibor (Jászai Mari-díjas)
Chips ügynök - Holocsy Katalin
Arthúr - Matusek Attila
Idős nő - Balaskó Edit
Biztonsági őr/Rendőr 2 - Nagy László

 

Ügyelő: Nagy László
Súgó: Leczkési Dóra
Hangtechnikus: Csicsó Tamás, Števko Kristián
Fénytechnikus: Rózsás Silvia, Jakab Csaba
Kellékes: Bajcsi Viktória, Hegedűs Gertrúd
Öltöztetőnő: Pallag Marianna, Jakab Dóra
Dramaturg: Varga Emese
A rendező asszisztense: Balaskó Edit
Rendező: Bagó Bertalan

ATEMPO.sk
Fotó: Dömötör Ede