A Ketten, azaz Göbő Anna és Sándor koncertje Nagysallón

2022. április 24-én, vasárnap 14.30-tól a nagysallói csata 173. évfordulójára emlékeznek koszorúzással egybekötött ünnepségen a helyi parkban.

Közreműködik Göbő Anna és édesapja Sándor duója, azaz a Ketten.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Egy viráglelkű, aranytorkú énekesnő – Göbő Anna beleszületett a zenébe

KETTEN

„A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.” (Kodály Zoltán)

Egy apa – Göbő Sándor, aki már gimnazistaként pop zenekarban játszott, később verseket zenésített meg, egyetemi évei alatt népi zenekarban muzsikált - és lánya Anna -, aki kisgyerekkorától fogva szeret énekelni, általános iskolás korában hegedülni tanult, ám nemsokára mégis az énekkel kezdett komolyabban foglalkozni. Ők ketten alkotják a KETTEN formációt. A sok közös vonás közül talán a legfontosabb, hogy mindKETTEN az igényes élőzene hívei. Műsoraikban sokféle műfajt igyekeznek megszólaltatni - a klasszikus énektől a népdalon át egészen a musical-ig.

A feltételek tehát adottak voltak a – kezdetben csak otthon, saját maguk és családtagjaik szórakoztatására való – közös zenéléshez. Később szélesebb körben is bemutatkoztak: ünnepi alkalmakon, kiállításmegnyitókon, falunapokon, könyvbemutatókon stb. Idővel egyre több megmérettetésen is részt vettek, elsősorban azért, hogy lehetőleg objektív visszajelzéseket kapjanak. A pozitív visszajelzések további alkotásra ösztönzik őket. Nagy örömükre egyre több helyen mutatkozhatnak be.
Legutóbbi komolyabb sikereiket a 2021. szeptember 1-jén Vásárúton megrendezett 7. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlén érték el, ahol a teljes hangszerelt zenekarokból álló mezőnyben a harmadik helyen végeztek.

ATEMPO.sk