Kassán folytatódik a Hungaricus együttes koncertsorozata

2022. augusztus 16-án, kedden 17.30-kor kerül sor a Hungaricus együttes koncertjére A történelmi Magyarország régi, hangszeres zenéje címmel Kassán, a MaJel Rovás központban.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A helyenként még ma is élő falusi tánczenei hagyomány sejteti, milyen gazdag tánc- és zenei élet lehetett Magyarországon az elmúlt századok során. Az egykorú kéziratos dallamgyűjtemények igazolják, hogy az a szép, archaikus hangszeres zene, ami az erdélyi és a partiumi falvakban az utóbbi időkig hallható volt, illetve helyenként a mai napig hallható, az nem más, mint a régi, történelmi Magyarország, ezen belül elsősorban a Felvidék régi hangszeres zenéjének maradványa, amely zenei örökség csak kéziratos gyűjteményekben maradt fenn.

A HUNGARICUS együttes ezt a feledésbe merült dallamkincset szólaltatja meg. Az együttes műsorain az a régi magyar zenei világ elevenedik meg, amely oly nagy hatással volt az elmúlt századok európai zeneszerzőire, és amely részben a mai napig tovább él az erdélyi és partiumi falvak hangszeres zenei hagyományban.

 

Közreműködők

Jánosi András – hegedű
Apró Anna – koboz
Légrády Eszter – ének, dob, citera

ATEMPO.sk