Az Elektron Band születésnapi koncertje Dél-Komáromban

2023. október 7-én, szombaton 19.00 órakor kezdődik az Elektron Band születésnapi koncertje Dél-Komáromban, a Garden-parkban.

Az Elektron Band olyan zenészeket vonultat fel, akik egyedülálló zenei kreativitással és energiával lépnek színpadra. Slágereik, dallamaik és ritmusai mindent magukkal ragadnak majd, és garantáltan felejthetetlenné teszik az este hangulatát. Legyen szó új dalok bemutatásáról vagy régi kedvencek előadásáról, a zene mindenki szívét megdobogtatja majd.

1981 nyarán a Fikner testvérek, József és Ernő Elektron Band néven zenekart alapítottak néhány, már rutinos zenésszel, Fülöp Lászlóval, Denk Jánossal és Bánkúti Árpáddal.

Bulik, utcabálok, fesztiválok és koncertek mellett saját dalokra is futotta idejükből. Számos helyen léptek fel, főleg vidéken zsúfolásig telt művelődési házakban, ahol nagy megbecsülésnek örvendhettek. Bejárták az ország tehetségkutató rendezvényeit, legjelentősebb a Pusztavacsi Országközepe fesztivál volt.

A sors azonban közbeszólt: 1991 márciusában az étterem, a felszerelésükkel együtt porrá égett. A szerencsétlenségből azonban sikerült egy hónap alatt kilábalniuk és, hogy anyagilag helyre rázódjanak minden felkérést elvállaltak. Bejárták fél Magyarországot, Ausztriában, és Szlovákiában is koncerteztek.

1996-ban végleg szakítottak a vendéglátó zenéléssel, ettől kezdve már csak alkalmi élőzenés fellépéseket vállaltak.

A zenekar tagjai változtak, mindig újra szervezték, új tagokat hívtak, sosem adták fel, s minden bizonnyal ez az oka annak, hogy az Elektron Band a környék legrégebben működő zenekara.

Komáromban és a környékbeli településeken talán nincs is olyan ember, aki ne találkozott volna velük fesztiválon, falunapon, bálokban vagy más rendezvényen. A zenekar hozzátartozik a környék kulturális életéhez, immáron 40 éve. Koncertjeiket a megbízhatóság, a minőség és a jó hangulat jellemzi.

Kapunyitás 17.00 órakor. A belépés díjmentes. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk