Kristóf Réka és Mezei Pál jótékonysági koncertje Budapesten

2023. október 20-án, pénteken 18.00 órakor kezdődik Kristóf Réka és Mezei Pál jótékonysági koncertje az operairodalom híres nőalakjairól Budapesten, a Budahegyvidéki Református Egyházközségnél.

A koncert keretében Carl Maria von Weber, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni és Giacomo Puccini művei csendülnek fel.

A felvidéki, komáromi Kristóf Réka nevét a magyar közönség 2017-ben ismerte meg, amikor a szoprán a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató verseny abszolút győztese lett. 2018-ban a neves Anton Rubinstein Akademie nemzetközi énekversenyének első díját nyerte el a fiatal művész.

Azóta Kristóf Réka társulati tagként vagy vendégénekesként rendszeresen fellép az európai operaházak, így többek között a Magyar Állami Operaház színpadán, és gyakran hallhatjuk őt a jelentős koncerttermekben és fesztiválokon is. (pl. Carnegie Hall, MÜPA, BMC, Zeneakadémia, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Kaposfeszt, Würzburg-Mozartfesztivál).

“Hiszem azt, hogy a Jóistentől kaptam a tehetségemet, s ezért felelősséggel tartozom.”

Mezei Pál szólistaként és kamaraművészként járt Európa számos országában és Japánban. Az Erkel Operastúdió alapító tagja és zenei vezetője. A zongoraművésszel Kristóf Réka zenei tanulmányainak kezdetén egy nemzetközi mesterkurzuson találkozott, ahol a Mezei Pál mint korrepetitor oktatott és kísért. Ez a munkakapcsolat megmaradt, és 2018 óta a hazai és a nemzetközi publikum is élvezheti kettejük közös produkcióit.

Magyar Kornél korábban a Kossuth Rádióban, majd a Bartók Rádióban szerkesztette és vezette a komolyzenei műsorokat, jelenleg a Magyar Katolikus Rádió zenei szerkesztője és műsorvezetője.

A belépés díjmentes, viszont az adományokat szívesen fogadják a szervezők, melyek a Gyökössy Endre Református Óvoda és Bölcsőde javára lesznek fordítva. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Elhangzó művek

Carl Maria von Weber: A bűvös vadász – Leise, leise (Agathe)
Wolfgang Amadeus Mozart: Varázsfuvola - Ach, ich fühl's (Pamina)
Wolfgang Amadeus Mozart: Don Giovanni – Non mi dir (Donna Anna)
Wolfgang Amadeus Mozart: Cosi fan tutte - Come scoglio (Fiordiligi)
Giuseppe Verdi: Traviata - È strano... sempre libera (Violetta)
Pietro Mascagni: Parasztbecsület - Voi lo sapete (Santuzza)
Giacomo Puccini: Pillangókisasszony - Nagyária (Madama Butterfly)

ATEMPO.sk