A Parno Graszt és a Kacaj ad közös koncertet Győrben

2024. február 2-án, pénteken este a Parno Graszt és a Kacaj koncertjére kerül sor a győri Bridge Klubban.

A belépőjegy ára elővételben 4300 forint, míg a helyszínen 4800 forint, az early bird-jegyek pedig 3800 forintba kerülnek. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program 

19.15 Kapunyitás
20.00 Kacaj koncert
21.00 Parno Graszt koncert

 

Kevés olyan autentikus cigányzenekar van, amelyik azután is meg tudja őrizni tisztaságát, miután igazán népszerűvé vált. Sokan elfelejtik, honnan jöttek, hová tartanak és az, ami egykor a hangszerek kíséretében őszintén rezgett a torokban, idővel megkopik, és egyre hamiskásabban szól.

A Parno Graszt szerencsére az a csapat, amelyik meg tudta őrizni azt a kedvességet, azt az egyszerűséget és vidámságot, ami zenéjüket leginkább jellemzi.

Ez a banda eszelősen szerethető, és pont azért, mert nem akarnak mások lenni, mint akik. Nem akarják hagyományőrző cigánydalaikat túlcifrázni, mert tudják, mekkora energia lakik fülbemászó dallamaik letitsztultságában.

Koncertjeik alkalmával megelevendik a vidéki kocsma pálinkaleheletű hangulata, zörögnek a szekerek, pörögnek a szoknyák és suhognak a falevelek.

Amikor először hallottam őket, nem tudtam betelni a látvánnyal, a zenészek szenvedélyesek, a szemek izzanak, az énekes asszonyok csípői ringanak. Ha némajáték lett volna, akkor is elnéztem volna őket órákig. A kannás egyszerre két kannán játszik, a szájbögő futamok megunhatatlanok, a dalszövegek klasszikusok, a taktus pedig előbb utóbb bárkit táncra perdít.

 

A KACAJ egy immáron hároméves, pécsi székhelyű folkpop zenekar. Különlegessége, hogy nem csak korosztálya szempontjából, hanem a zenei műfajok terén is széles skálán mozog. Az alternatív rocktól kezdve a hiphopig számos stíluselem található a banda hangzásvilágában, a kapocs pedig nem más, mint a magyar népzene. Céljuk: a népzenei értékeinket minél szélesebb körben megkedveltetni és hallgatottá tenni, így elérve a fiatalabb generációkhoz is. Progresszív módon, mégis popzenei köntösben, örömzene formájában születnek dalaik. Lendületes, magukkal hozott vidéki energiájuk garantálja a fergeteges koncertélményt. Aki nem hiszi, járjon utána!

ATEMPO.sk