Nézik a lassú angyalok - Juhász Anna és Hámori Gabriella irodalmi estje Balassagyarmaton

2024. március 5-én, kedden 17.00 órakor kezdődik a nézik a lassú angyalok című irodalmi est nógrádi történetekkel a balassagyarmati Madách Imre Városi Könyvtárban.

Közreműködik Juhász Anna Prima-díjas irodalmár, Hámori Gabriella Jászai Mari-díjas színművész, valamint Juhász Ferencné Dr. Kilián Katalin orvos is.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni az alábbi elérhetőségeken lehet: +36 5 300 290, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

UHÁSZ ANNA PRIMA-DÍJAS IRODALMÁR, KULTURÁLIS MANAGER, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai munkatársa, irodalmi sorozatok vezetője, filmek kreatív producere.

HÁMORI GABRIELLA JÁSZAI MARI-DÍJAS SZÍNMŰVÉSZ már az egyetemi évei alatt a Pesti Színházban szerepelt a Tótékban. A Vígszínházban a Bűn és bűnhődésben játszott. 2001–2004 között a Radnóti Miklós Színház tagja volt. 2004-től a Vígszínház, majd az Örkény István Színház tagja, amelynek vezető színésznője. Az egyik legfoglalkoztatottabb magyar filmszínésznő, az országos népszerűséget Bergendi Péter vígjátéka, az Állítsátok meg Terézanyut! hozta el számára, amelyben a főszerepet alakította. Számtalan filmbéli alakítását díjazták itthon és külföldön is. Legutóbb A legjobb tudomásom szerint, illetve A játszma filmek címszerepében láthatta a nagyközönség.

JUHÁSZ FERENCNÉ DR. KILIÁN KATALIN ORVOS, immunológus, számos XX. századi irodalmat bemutató kötet és előadás szerkesztője. Édesapja, Kilián Ottó vegyészmérnök Nógrád-megyei földbirtokos volt, Romhány, Rétság, Kisecset és számos már település tartozott a család kezéhez. Gyermekkorát e festői tájakon töltötte, olyan képzőművészek mellett, mint Szőnyi István. 1978-ban házasodott meg a kétszeres Kossuth-díjas Juhász Ferenc költővel, onnantól ő lett az irodalmi művek gondozója, ma a hagyaték kezelője. Visszaemlékezéseit szerkeszti nógrádi gyermekkoráról.

ATEMPO.sk