Várdai István és Nagy Mari szerepel a megható karácsonyi kisfilmben (VIDEÓ)

Egy összetartó közösség, egy zenerajongó néni, egy rejtélyes szomszéd és egy melegszívű kislány megindító története a közösen átélt, felejthetetlen pillanatokról és arról, hogyan teheti szebbé és teljesebbé életünket a művészet.

A Müpa két évvel ezelőtt azzal a szándékkal vágott bele első karácsonyi kisfilmje elkészítésébe, hogy köszönetet mondjon nézőinek az egész éves töretlen figyelemért és szeretetért. Akkor persze senki nem tudhatta, hogy a következő években még inkább felértékelődik majd a kultúra közösségteremtő ereje, és minden korábbinál fontosabbá válik, hogy felejthetetlen pillanatokon osztozhassunk a hétköznapok és az ünnepek idején egyaránt.

VIDEÓ: Megható kisfilm a zene erejéről (+werkfilm)

Az Ajándék című kisfilmben az egyik fontos szerepben első ízben tűnik fel világsztár Várdai István csellóművész személyében, akire nagyon inspirálóan hatott, hogy a forgatás alatt egy teljesen új aspektusból ismerhette meg a filmkészítés világát. Persze testhezálló feladatot kapott, hiszen egy zenészt kellett megformálnia, aki nem is sejti, hogy gyakorlásával milyen nagy örömet szerez mindennap a szomszéd lakásban élő néninek.

A szomszéd hölgyet a Nemzeti Színház művésze, a számos emlékezetes színpadi és filmszerepből ismert, Jászai Mari-díjas Nagy Mari alakítja. A történetben feltűnik még egy kislány is, akinek kezdeményezőkészsége és kedvessége a felnőtteknek is dicséretére válna, őt a kilencéves Kádár Emma játssza, akinek ez az első filmszerepe.

A rendező pedig nem más, mint a sikeres közönségfilmeket jegyző, Balázs Béla-díjas Bergendy Péter, akinek legutóbbi egész estés mozija képviseli Magyarországot a 94. Oscar-versenyben. A film megkapó atmoszféráját a Pacsay Attila zeneszerző által megálmodott dallamok és Jules Massenet Thaïs című operájának zenekari közjátéka, a Meditáció teszi teljessé.

 

 

ATEMPO.sk